Scott Deroue heeft de tweede WorldSSP300 wedstrijd op zijn naam geschreven. De race werd in laatste ronde vanwege een crash vroegtijdig afgebroken en bij voorlaatste doorkomst lag Deroue aan de leiding. Jeffrey Buis scoorde een vierde plaats. Koen Meuffels werd negende en Glenn van Straalen werd als elfde in de einduitslag opgenomen.

Het WorldSBK weekend in Portimão werd afgesloten met de tweede race in de WorldSSP300 klasse. In de eerste race wisten alle vier de Nederlanders punten te scoren na een vroegtijdig afgebroken race door een crash van Bruno Ieraci op het rechte stuk. Naast Yuta Okaya mocht Scott Deroue vanaf de tweede startplaats vertrekken. Jeffrey Buis, die zaterdag zijn eerste WK-podium wist te behalen, vertrok vanaf plaats zes. Koen Meuffels stond op de derde startrij en Glenn van Straalen mocht vanaf de achttiende plaats de tweede races aanvangen.

Okaya was al snelste weg, maar bij het aanremmen voor Bocht 5 nam Deroue de leiding over. Ana Carrasco was al derde weg. Buis probeerde Mika Perez te passeren voor de vierde plaats, maar ging wijs en verloor daardoor flink tijd. Doordat Buis nogmaals wijd ging, wisten de voorste vijf rijders al een kleine voorsprong te pakken in de openingsronde. Meuffels kwam als tiende door en Van Straalen reed op plaats achttien bij de eerste doorkomst.

Buis wist in de tweede ronde al het gat naar de voorste rijders te dichten en nam een aantal rijders met zich mee waardoor er een grote kopgroep ontstond. Meuffels zat net achter de kopgroep, terwijl Van Straalen langzaam naar de puntenposities kwam. Vooraan deed Carrasco het kopwerk en probeerde weg te komen bij de achtervolgers. De achtervolging werd voornamelijk geleid door Okaya. Toch wist Carrasco beetje bij beetje weg te rijden. Toen Deroue eenmaal op de tweede positie kwam te rijden wist hij wel het gat naar Carrasco te dichten.

Deroue nam in de zesde van tien ronden gelijk de leiding over van Carrasco. Een jagende groep van negen rijders probeerde het gat naar de voorste twee rijders te dichten. Okaya, Perez en Tom Booth-Amos maakten als eerste de overtocht. Even later wist ook de rest onder aanvoering van Buis aan te sluiten. Het zou daarom een typisch WorldSSP300 gaan worden met een grote groep strijdend voor de overwinning.

Deroue ging als eerste de laatste ronde in. Bij het uitkomen Bocht 4 ging het flink mis toen Booth-Amos met een stevige highsider onderuit ging en Kawakami meenam in zijn valpartij. Een bocht later ging ook Carrasco nog onderuit. Door de crash in Bocht 4 kwam de rode vlag. De rijders moest vervolgens vijf minuten wachten totdat de officiële uitslag bekend werd. Rijders moeten namelijk na een rode vlag situatie binnen vijf minuten met hun motor binnen zijn. Booth-Amos, Kawakami en Carrasco kwamen allen niet op tijd binnen.

Deroue werd tot winnaar van de race uitgeroepen en stijgt daarmee van de vierde naar de eerste plaats in het wereldkampioenschap. Unai Orradre werd twee en Okay derde. Buis werd als vierde geklasseerd voor Bahattin Sofuoglu, Perez, Tom Edwards en Thomas Brianti. Meuffels scoorde zijn tweede negende plaats van het weekend. Van Straalen werd elfde in de tweede race in Portimão.

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App