Deroue op pole in IDM Supersport 300 tijdens de Gamma Racing Day

30
Scott Deroue in actie tijdens de natte tweede kwalificatie | Foto credit: Harm de Boer

Scott Deroue vertrekt vanaf pole position in de IDM Supersport 300 klasse tijdens de Gamma Racing Day. De snelste tijden werden geklokt tijdens de droge eerste kwalificatie op vrijdag. Angelo Licciardi en Dion Otten kwalificeerden zich ook op de eerste startrij.

Tijdens de Gamma Racing Day worden er ook twee wedstrijden verreden voor het IDM Supersport 300 kampioenschap. Deze klasse is aan het programma toegevoegd, omdat zij tijdens het IDM-evenement in Zolder niet gereden hebben. Naast het IDM, kunnen de rijders ook punten scoren voor het ONK kampioenschap. Verder zijn ook de rijders uit de Yamaha R3 Cup van de partij, waardoor er dit weekend een mooi groot startveld is met in totaal 36 deelnemers. Over de vrijdag en zaterdag verreden er drie sessies verreden. Vrijdag was er een vrije training en kwalificatie, en zaterdagmorgen was de tweede kwalificatie op het TT Circuit Assen. Naast de vaste IDM rijders staan er ook vier Nederlandse gastrijders uit het WK aan de start; Scott Deroue, Robert Schotman, Jeffrey Buis en Dion Otten, allen uitkomend voor het MTM Kawasaki team. Deze vier rijders doen wel mee voor de dagprijzen, maar niet voor de IDM punten.

In de droge eerste kwalificatie waren de MTM gastrijders grotendeels bovenaan op de tijdlijst te vinden. In de beginfase was het Buis die bovenaan stond, maar deze positie werd later overgenomen door Deroue, die ook al het rapste was in de vrije training. Deroue was aan het einde van de sessie maar liefst acht tienden sneller dan de nummer de twee. Deze tweede tijd werd geklokt door kampioenschapsleider Angelo Licciardi. Otten klokte een derde tijd voor Buis en Walid Khan, die een sterke comeback maakt na bijna een jaar afwezig te zijn geweest. Maar er waren meer Nederlanders in de top-tien te vinden. Ruben Bijman was zesde, één positie voor Colin Velthuizen. Schotman klokte een negende tijd. Thom Molenaar was de snelste Yamaha R3 Cup rijder voor Sasha De Vits en Niek van den Broek.

Zaterdagmorgen was de tweede kwalificatie, maar op dat moment was de baan nat en daarom werden de tijden dan ook niet verbeterd. In deze natte sessie was Schotman zes tienden sneller dan de rest van het veld. Velthuizen en Dunnik klokten een tweede en derde tijd. Deroue vertrekt zondag vanaf pole position gevolgd door Licciardi en Otten. De tweede startrij wordt gevormd door de Nederlanders Buis, Khan en Bijman. Molenaar start als eerste Yamaha R3 Cup rijder op het TT Circuit Assen. Zondag staan er twee wedstrijden op het programma, die om 10:25 en 17:22 uur van start gaan.

 

Handige links GAMMA Racing Day 2019 – motorsportprogramma:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App