Deroue het snelst, Schotman vierde op vrijdag in Portimâo

77
deroue
Scott Deroue | foto© Scott Deroue

Scott Deroue heeft vrijdag de snelste tijd laten noteren in de WorldSSP 300 klasse. De Kawasaki coureur was na afloop van de twee vrije trainingen het snelst voor Marc Garcia, Mika Perez en landgenoot Robert Schotman.

Nadat Scott Deroue en teamgenoot Chris Taylor na afloop van de wedstrijd op de Lausitzring een bittere pil te verwerken kregen vanwege een diskwalificatie was het vrijdagochtend in Portimâo opnieuw raak. Nog voordat de WorldSSP 300 coureurs nog een meter gereden hadden kwam het nieuws naar buiten dat naast de Kawasaki coureurs Deroue en Taylor ook Honda coureur Mike Perez uit de uitslag genomen was genomen van de Duitse race, dit vanwege het rijden met niet conform het reglement zijnde wielen.

Lang heeft Deroue echter niet bij de pakken neergezeten, want de Nederlander was vrijdag in Portimâo na afloop van de eerste twee vrije trainingen gewoon de snelste man van de dag. De MTM HS Kawasaki coureur was de enige coureur die een tijd onder de 2’01 op de klok wist te zetten en daarmee het snelst voor Marc Garcia en zijn mede lotgenoot Perez.

Robert Schotman, die door de diskwalificatie van Perez in Duitsland opschoof naar de derde plaats, noteerde vrijdag de vierde rondetijd gevolgd door Daniel Valle, Galang Hendra Pratama, Paolo Grassia en de Spaanse jongedame Ana Carrasco.

Manuel Bastianelli en Daniel Valle waren vrijdag tijdens de eerste dag de laatste twee coureurs binnen de top tien.

Ruben Doorakkers, naast Deroue en Schotman de derde Nederlander in deze klasse, sloot de eerste dag in Portugal af met de zesentwintigste plaats op de lijst.

 

Handige links Prosecco DOC Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag