Fabio di Giannantonio was ook zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón het snelst voor Sam Lowes en Remy Gardner. Bo Bendsneyder reed een keurige elfde rondetijd en mag daarmee rechtstreeks naar Qualifying 2.

Zaterdagochtend ging de derde vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón pas om 11:55 uur van start. De organisatie heeft op vrijdag besloten om het hele tijdschema voor de rest van het weekend met een uur op te schuiven vanwege de zeer lage temperaturen in de ochtend. Klik onder dit artikel op ‘Tijdschema en volledige uitslagen’ om het aangepaste tijdschema te bekijken.

Voor de mensen die alleen Eurosport 1 hebben is er slecht nieuws: het enige dat dit weekend van de MotoGP wordt uitgezonden op Eurosport zijn de drie races op zondag en dit zal op Eurosport 2 zijn. De kwalificaties van vandaag zullen dus alleen te volgen zijn via de Eurosport Player of motogp.com. Ook wordt er van de World Superbikes in Estoril weinig uitgezonden en alleen op Eurosport 2. Dit is eveneens te bekijken op de Eurosport Player of worldsbk.com. Helaas hebben wij hier als Racesport.nl uiteraard geen invloed op.

De omstandigheden waren al behoorlijk gunstig voor de Moto2 coureurs met een buitentemperatuur van zo’n 14°C en een asfalttemperatuur van ongeveer 21°C. Zoals gebruikelijk gingen ze direct de baan op aangezien het Michelin rubber dat de MotoGP machines achterlaten schijnbaar zeer goede grip geeft voor de Moto2 coureurs.

Voor Edgar Pons ging het echter al vroeg in de sessie mis, de Spanjaard crashte in bocht 5.

Even later kwam ook Nicolo Bulega hard ten val. De Italiaanse teamgenoot van Pons bij het Federal Oil Gresini Moto2 team verloor de voorkant van zijn Kalex bij het ingaan van bocht 2 en had zichtbaar last van zijn schouder / sleutelbeen.

Uiteindelijk wist Fabio di Giannantonio zijn rondetijd van vrijdag aan te scherpen en is hij met een 1’52.171 tot dusver de snelste Moto2 coureur van het weekend voor Sam Lowes en Remy Gardner. Augusto Fernández klokte de vierde tijd in deze sessie voor Joe Roberts en Jorge Navarro, daarachter noteerden Marcos Ramirez, Marco Bezzecchi, Jake Dixon, Enea Bastianini, Bo Bendsneyder, Luca Marini, Hector Garzó en Edgar Pons een rondetijd in de top veertien waardoor zij vanmiddag rechtstreeks door mogen naar Q2.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón gaat zaterdagmiddag om 15:50 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App