Di Giannantonio het snelst na eerste dag in Aragón, Bendsneyder zestiende

19
Fabio di Giannantonio - Motorland Aragón | foto© motogp.com

Fabio di Giannantonio was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón het snelst voor Marco Bezzecchi en Sam Lowes. Bo Bendsneyder sloot de eerste dag op het Spaanse circuit af als zestiende.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de tweede vrije training van de Moto2 klasse van start op Motorland Aragón. Met een buitentemperatuur van 17°C en een asfalttemperatuur van zo’n 26°C waren de omstandigheden aanzienlijk aangenamer ten opzichte van FP1.

Met name Sam Lowes en SKY Racing Team VR46 coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi begonnen sterk aan de sessie en wisten meteen een hoog tempo te rijden.

Ondanks dat de zon fel scheen en de asfalttemperatuur een stuk hoger was dan tijdens de eerste vrije training waren er een aantal flinke crashes te zien. Simone Corsi ging onderuit in bocht 13, Andi Farid Izdihar had de ‘gebruikelijke’ crash in bocht 2, Sam Lowes ging hard onderuit in bocht 7, NTS RW Racing GP coureur Piotr Biesiekirski crashte in ook in bocht 2, Kasma Daniel had een gigantische klapper in bocht 13 en Hector Garzó kwam ten val in bocht 3.

Enea Bastianini kwam ook bijna ten val in bocht 2, echter wist de Italiaan zijn machine op indrukwekkende wijze overeind te houden.

Uiteindelijk was Fabio di Giannantonio met een 1’52.748 het snelst in deze sessie en sloot hij de eerste dag op Motorland Aragón als snelste af voor Marco Bezzecchi en Sam Lowes. Edgar Pons klokte de vierde tijd voor Luca Marini en Ena Bastianini, daarachter eindigden Marcos Ramirez, Remy Gardner, Jorge Martin, Joe Roberts, Jorge Navarro, Marcel Schrötter, Hector Garzó en Jake Dixon in de top veertien. Met de zeer lage temperaturen in de ochtend lijkt het onwaarschijnlijk dat de rondetijden op zaterdagochtend in FP3 nog aangescherpt worden waardoor de kans groot is dat dit de veertien coureurs zijn die rechtstreeks door mogen naar Q2.

Bo Bendsneyder sloot de dag af met een verdienstelijke zestiende rondetijd, teamgenoot Piotr Biesiekirski eindigde als 29e.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op Motorland Aragón gaat om 11:25 uur van start, de kwalificatie begint om 15:10 uur.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App