Zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto2 klasse op Phillip Island was Fabio di Giannantonio onder zeer koude en gure omstandigheden het snelst voor Marco Bezzecchi en thuisrijder Remy Gardner. Nederlander Bo Bendsneyder sloot deze listige sessie af met de vijftiende rondetijd. 

Zaterdagochtend om 09:55 uur lokale tijd, 00:55 uur Nederlandse tijd ging de derde vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. De omstandigheden waren verre van gunstig op het circuit aan de Australische kust aangezien er een zeer sterke en koude wind waaide. De zon scheen wel en de meeste coureurs besloten dan ook om gewoon de baan op te gaan en gebruik te maken van de beschikbare rijtijd op het nu nog droge circuit.

Een vroege valpartij was er voor Joe Roberts. De American Racing KTM coureur maakte een foutje bij het aanremmen voor bocht 4 en verloor de voorkant. Zonder al te veel problemen kon hij uiteindelijk terugkeren naar de pitbox voor de nodige reparaties.

Ondanks dat veel coureurs hun uiterste best deden om goede rondetijden te rijden werden de snelle tijden van vrijdagmiddag niet geëvenaard. Fabio di Giannantonio sloot deze sessie met een 1’33.555 als snelste af voor Marco Bezzecchi en thuisrijder Remy Gardner. Sam Lowes, die zondagmiddag vanaf de laatste plaats moet starten vanwege een penalty, kwam naar de vierde tijd voor Brad Binder en Jorge Navarro met verder Iker Lecuona, NTS RW Racing GP coureur Jesko Raffin, Jorge Martin en Lorenzo Baldassarri in de top tien. Bo Bendsneyder eindigde deze sessie als vijftiende.

Wat betreft de snelste coureurs in de gecombineerde tijdlijsten is er niets veranderd, de coureurs die vrijdagmiddag in de top veertien stonden zullen nog steeds rechtstreeks doorgaan naar Q2.

Aan het einde van de sessie kwam Enea Bastianini nog ten val, hij maakte een fout bij het ingaan van bocht 10 (MG Corner) maar bleef ongedeerd.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië gaat om 13:30 uur lokale tijd, 04:30 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App