Di Giannantonio wint knotsgekke Moto3 race in Thailand, Bezzecchi crasht

109
fabio
Fabio Di Giannantonio - Buriram | foto© Gresini Racing

Fabio di Giannantonio heeft zondagochtend een zwaarbevochten overwinning behaald in de Moto3 race in Thailand. De Italiaan was in een chaotische race met een grote kopgroep in de slotronde het sterkst en won voor landgenoten Lorenzo Dalla Porta en Dennis Foggia. Marco Bezzecchi werd in de laatste bocht uitgeschakeld door Enea Bastianini, Jorge Martin deed daardoor goede zaken voor het kampioenschap door als vierde te finishen. 

Zondagochtend om 11:00 uur lokale tijd, 06:00 uur Nederlandse tijd gingen de lichten uit op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand voor de Moto3 race over 22 ronden. Zoals al het hele weekend het geval is geweest was het erg warm, scheen de zon fel en was de luchtvochtigheid hoog.

Polesitter Marco Bezzecchi kende een zeer goede start en ging als leider de eerste bocht in voor Jaume Masia en Kazuki Masaki. De Italiaan probeerde zoals hij zelf zaterdagmiddag na de kwalificatie had aangegeven om zichzelf los te rijden van de achtervolging maar door de lange rechte stukken was het door de slipstream geen gemakkelijke opgave. Ook Fabio di Giannantonio, Tony Arbolino, Darryn Binder, Albert Arenas, Ayumu Sasaki, Niccolò Antonelli, Lorenzo Dalla Porta en Nicolo Bulega streden mee in de kopgroep.

Leider in het kampioenschap wist in de openingsfase van de race nog weinig indruk te maken. De Spanjaard die als gevolg van een massage een zenuw beschadigd had, had weinig gevoel in zijn linkerhand en miste veel kracht waardoor zijn sponsor Alpinestars zelfs een aparte handschoen had gemaakt om hier beter mee om te gaan. Hij reed nog buiten de punten terwijl titelrivaal Bezzecchi aan de leiding lag.

In de vierde ronde ging het volledig mis voor Albert Arenas en Darryn Binder. Het tweetal had al een aantal agressieve inhaalacties ingezet gedurende de race maar ditmaal kwamen ze ter hoogte van bocht 8 in contact met elkaar en kwamen ze beide ten val. Enkele seconden later ging ook Alonso López in dezelfde bocht onderuit, alle drie coureurs bleven ongedeerd.

Aan de kop van het veld was het Bezzecchi die zijn koppositie was kwijtgeraakt en in een fel duel verwikkeld was met Sasaki, Masia, Arbolino, Dalla Porta en Di Giannantonio. Voor het Sic58 Squadra Corse team ging het vervolgens mis aangezien Tatsuki Suzuki en Niccolò Antonelli elkaar raakten in de laatste bocht voor start / finish waardoor hun race ten einde kwam. Ook thuisrijder Nakarin Atiratphuvapat ging in deze bocht 12 de fout in en schoof onderuit.