Di Giannantonio wint spannende Tsjechische Moto3 race

107
moto3-podium
Moto3 podium - Brno | foto© Ben Haarhuis

Fabio Di Giannantonio is zondagochtend in Brno winnaar geworden van de Moto3 race van de Monster Energy Grand Prix České republiky. De Del Conca Gresini Moto3 kwam na een spannende race als eerste over de finish voor Aron Canet en de van pole vertrokken Jakub Kornfeil.

Bij de start was het de van pole vertrokken Jakub Kornfeil die meteen de leiding nam en een gaatje wist te slaan op Marcos Raminez en Gabriel Rodrigo die zich op hun beurt in de eerste ronde net als Kornfeil los hadden weten te rijden van de rest van het veld.

Terwijl Kornfeil nog steeds de leiding in handen had achter de Tsjech een volggroep ontstond van zes coureurs ging het flink mis voor de Kaito Toba. De Japanner kwam in bocht vier hard ten val waarbij hij zelf vol in de boarding terecht kwam en even later per brancard werd afgevoerd.

Het zestal wist vervolgens Kornfeil tot de orde te roepen, iets dat lukte maar vervolgens wisten ook de achtervolgers weer de aansluiting te vinden bij het zestal waardoor het spel vanaf de vijfde ronde weer opnieuw op de wagen ging en nagenoeg het gehele veld in één lang lint langs start en finish denderde.

Niemand leek er vervolgens nog weg te kunnen komen en het was dan ook regelmatig stuivertje wisselen vooraan het veld. Met nog acht ronden te gaan was de race over voor John McPhee, de Brit werd strijdend in de voorste gelederen in de laatste bocht voor start en finish van zijn KTM gereden door Marco Raminez. Terwijl McPhee zijn wedstrijd voorbij was kon Raminez zijn race gewoon vervolgen, zij het niet dat racedirector Mike Webb na het incident de term ‘under investigation’ op het scherm liet zien.

Met nog zes ronden te gaan meldde Kornfeil zich voor het eerst weer vooraan het veld, een positie die hij een aantal keren afwisselde met Philipp Oettl. Even leek het tweetal zich iets los te rijden van de grote groep, het was echter Fabio Di Giannantonio die meteen orde op zaken stelde door het gaatje met de Duitser en de Tsjech meteen weer dicht te rijden.

Met nog twee ronden te gaan leek Kornfeil nogmaals de trekker over te gaan halen. De Tsjech leek zich met in zijn wiel Di Giannantonio en Aron Canet opnieuw los te rijden van de groep, maar ook dit was van korte duur. Bij het ingaan van de laatste ronde was de groep weer bij elkaar en werd het in de laatste ronde duidelijk dat er acht coureurs met elkaar de strijd aangingen voor de winst in deze race.

Het was uiteindelijk Di Giannantonio die aan het langste eind trok en zijn eerste Moto3 overwinning wist te behalen voor Canet en Kornfeil die na het behalen van de pole nu ook voor zjjn thuispubliek na afloop van de race als derde mee mocht naar het podium.

Enea Bastianini passeerde als vierde de finish gevolgd door Gabriel Rodrigo, Marco Bezzecchi, Raminez, Oettl, Albert Arenas en Lorenzo Dalla Porta die in deze race de top tien completeerde.

Stand kampioenschap
Ondanks zijn zesde plaats in deze race neemt Bezzecchi de leiding over van de dit weekend afwezige Jorge Martin. Bezzecchi gaat na tien races aan de leiding met 133 punten voor Martin met 130 en Di Giannantonio die na zijn winst nu de derde plaats inneemt met 116 punten.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl