Dion Otten: Test Hockenheim succesvol afgerond

62
dion-otten
Dion Otten | foto© Damon Teerink - Passion Photography

Afgelopen weekend was Dion Otten voor een tweedaagse test op het circuit van Hockenheim. Een belangrijke test, want eind september vinden op deze Duitse baan de laatste twee wedstrijden van het IDM-kampioenschap plaats.

Hockenheim ligt Dion goed, het is een technisch circuit. Hij bewaart er goede herinneringen aan, in 2018 won hij er beide wedstrijden van de IDM Supersport 300 klasse.

Onder prima omstandigheden reed Dion beide dagen vijf sessies van twintig minuten en kon zo ruim honderd ronden afleggen. Zaterdag ondervond hij nog wat problemen met de voorkant van de Pearle Gebben Yamaha R6, maar die waren snel opgelost. Er werd helaas niet gereden op de IDM versie van het circuit, maar op de layout zoals die door de Formule 1 wordt gebruikt. Daarom was het lastig tijden te vergelijken, maar de snelheid zat er goed in en de samenwerking met het team is uitstekend. Dion hield goed stand tussen de gevestigde orde van het IDM. Positieve geluiden dus, op naar de volgende test! Die is op het TT Circuit Assen, waar in het weekend van 14-16 augustus het IDM seizoen van 2020 haar ouverture zal beleven.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App