Dixon het snelst tijdens verloren tweede testdag in Portimão

3460
jake-dixon
Jake Dixon - Portimão zaterdag | foto© Aspar Team

Jake Dixon heeft zondag tijdens de tweede en afsluitende MotoGP testdag op een nat Autódromo Internacional do Algarve de snelste rondetijd van de dag laten noteren. De Brit noteerde, van de slechts negen in actie komende coureurs, de snelste rondetijd van de dag voor het SpeedUp Racing duo Fermin Aldeguer en Alonso Lopez.

Twee dagen lang waren de Moto2 coureurs op het Autódromo Internacional do Algarve te vinden voor de eerste test van 2024, een tweedaagse privétest. Waren de omstandigheden zaterdag tijdens de eerste dag al wisselvallig, zondag tijdens de tweede en afsluitende dag waren de Portugese weergoden nog minder goed gezind. Nadat het zondagochtend het eerste kwartier nog slechts een beetje vochtig was begon het vervolgens te regenen en deze regenbui bleef zo’n beetje de hele sessie boven het Portugese circuit hangen,

Deze omstandigheden zorgden ervoor dat er gedurende de dag slecht negen van de in totaal zesentwintig coureurs in actie kwamen en één of meerdere ronden reden. Van het negental was Jake Dixon het snelst voor Fermin Aldeguer en Alonso Lopez, het SpeedUp Racing duo dat de gehele eerste dag liet schieten in de hoop tijdens deze tweede dag beter weer te treffen.

Idemitsu Honda Team Asia coureur Somkiat Chantra – die de eerste dag om dezelfde reden liet schieten als het SpeedUp Racing duo – sloot de dag af met de vierde rondetijd achter zijn naam voor Ai Ogura, Sergio Garcia, Ayumu Sasaki en het RW Racing GP duo Zonta van den Goorbergh en Barry Baltus. Het laatstgenoemd in Nederlandse dienst rijdende duo hield het zondagochtend al na één run voor gezien om vervolgens hun spullen vroegtijdig in te pakken.

Onofficiële rondetijden Portimão Test zondag:

port-24-moto2-test-zondagNa deze test reizen naast de Moto3 coureurs ook de Moto2 coureurs door naar Jerez waar vanaf woensdag 28 februari de eerste en enige driedaagse Official Moto2 & Moto3 Test voorafgaand aan het 2024 seizoen wordt verreden.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.