Dodelijk ongeval overschaduwt tweede dag van Southern 100 op het Isle of Man

8203
Start / finish van de Billown Course - Southern 100 | © Southern 100 / Dave Kneen

Tijdens de jaarlijkse Southern 100 road races op het Isle of Man is dinsdagavond een dodelijk ongeval gebeurd. Tijdens de kwalificatie voor de Superbike klasse vond er een incident plaats waarbij twee rijders, een marshal en een toeschouwer betrokken zijn geraakt. Twee daarvan zijn overleden.

Deze week wordt de Southern 100 verreden op het Isle of Man. Het is een jaarlijks evenement in juli dat van maandag t/m donderdag gehouden wordt. Er wordt dan geracet op de 6,84 kilometer lange ‘Billown Course’ die in het zuiden van het eiland ter hoogte van het plaatsje Castletown ligt.

De eerste kwalificatiesessies op maandag werden gekenmerkt door regenval en uiteindelijk een opdrogende baan, maar op dinsdag waren de omstandigheden vele malen gunstiger met zonneschijn en een droge baan. De avond begon met een kwalificatiesessie voor de Lightweight klasse met daarna een sessie voor de Superbike categorie.

Aan het eind van deze sessie ging het mis op de ‘Castletown Bypass’, het rechte stuk waar start / finish gelegen is. Bij het incident waren twee coureurs, een marshal en een toeschouwer betrokken. De Southern 100 Road Racing Club, organisator van de Southern 100 Road Races, heeft middels een statement bekendgemaakt dat hierbij twee mensen om het leven zijn gekomen. Wanneer er meer informatie vrijgegeven mag worden zal de organisator dat middels een nieuw statement doen.

UPDATE 12-7 – 11:15 uur: De lokale politie heeft bekendgemaakt dat een coureur en een marshal (beide mannen) om het leven zijn gekomen als gevolg van dit incident. Verdere informatie zal op een later tijdstip volgen.

Lees hieronder het officiële statement van de Southern 100 Road Racing Club:


STATEMENT VAN DE SOUTHERN 100 ROAD RACING CLUB 

De Southern 100 kan bevestigen dat er vanavond een ernstig incident heeft plaatsgevonden tijdens de kwalificatie op de Billown Course.

Bij het incident waren twee rijders, een marshal en een toeschouwer betrokken en het is met diepe bedroefdheid dat de Southern 100 betreurt aan te kondigen dat dit incident heeft geleid tot twee dodelijke slachtoffers.

De Southern 100 betuigen hun diepste medeleven aan de families, geliefden en vrienden van de betrokkenen.

Op dit moment kan de club geen verdere details geven over de betrokkenen bij het incident en de huidige focus van de organisator is om de betrokkenen te ondersteunen.

De lijkschouwer is op de hoogte gesteld. Een verdere verklaring zal te zijner tijd worden vrijgegeven.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.