Dominante Baldassarri naar winst in Jerez, Bendsneyder zestiende

121
baldassarri
Lorenzo Baldassarri | foto© Pons HP40

Lorenzo Baldassarri heeft zondagmiddag op dominante wijze de Moto2 race op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gewonnen. De Italiaan nam vroeg de leiding over en bleef foutloos. Miguel Oliveira eindigde als tweede, Pecco Bagnaia kwam als derde over de streep. Bo Bendsneyder behaalde de zestiende plaats, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen beiden ten val en reden de race niet uit. 

Polesitter Lorenzo Baldassarri kende een goede start maar Alex Márquez en Pecco Bagnaia naast hem op de eerste startrij kwamen beter weg en gingen als eerste en tweede de eerste bocht in. Daar achter waren het Binder, Mir, Vierge en Oliveira.

Baldassarri vocht terug en nam de tweede positie over van Bagnaia waarna Binder dit voorbeeld enkele bochten later volgde. Valpartijen waren er voor Luca Marini en Jorge Navarro die ter hoogte van bocht 6 in contact kwamen. Even later kwam ook Eric Granado ten val.

In de derde ronde was het nog steeds Márquez aan de leiding met Baldassarri kort achter zich. Enkele meters daar achter waren het Binder en Bagnaia waarmee het viertal een klein gat had geslagen naar Oliveira op de vijfde plaats.

Baldassarri wachtte niet lang en nam de leiding over van Márquez. Iets later ging Binder ook voorbij aan de Spanjaard die daardoor wijd ging en Bagnaia er ook voorbij kon. Dit gevecht zorgde ervoor dat Oliveira de aansluiting weer gevonden had en daarachter Vierge, Pasini, Mir en Fenati dichterbij konden komen. Bo Bendsneyder leek het nog moeilijk te hebben in de openingsfase van de race aangezien de Nederlander niet in de top twintig kon komen.

Baldassarri had inmiddels een marge van een halve seconde opgebouwd maar het was Oliveira die naar de tweede positie was opgeklommen nadat de Portugees vanaf de veertiende plaats moest starten. Samen met Márquez op de derde positie leek het drietal een definitief gat te hebben geslagen naar Bagnaia op de vierde plaats met Vierge, Binder en Pasini daar achter.

Een stevige crash ter hoogte van bocht 10 was er voor Romano Fenati die naar de zijkant van de baan werd gedrukt door Pasini en daardoor de voorkant van zijn Kalex verloor.

Na valpartijen voor Stefano Manzi en Zulfahmi Khairuddin ging het aan de kop van het veld mis voor Márquez aangezien de Spanjaard zijn Kalex onderuit schoof in de tweede bocht.