Dominante VR46 1-2 voor Marini en Bezzecchi op Misano, Bendsneyder 23e

41
Luca Marini (10) en teamgenoot Marco Bezzecchi (72) - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© SKY Racing Team VR46

Luca Marini heeft zaterdagmiddag pole position behaald in de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor teamgenoot Marco Bezzecchi en Xavi Vierge. Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als 23e, NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekierski eindigde met de 29e en laatste tijd.

Zaterdagmiddag om 15:15 uur, vijf minuten later dan gepland vanwege een uitlopende MotoE kwalificatie, ging de kwalificatie voor de Moto2 klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De zon scheen nog altijd fel boven het Italiaanse circuit, met een buitentemperatuur van 27°C en een asfalttemperatuur van 38°C waren de omstandigheden zeer gunstig.

Q1
De coureurs die na de drie vrije trainingen buiten de top tien geklasseerd stonden gingen van start in deze eerste kwalificatiesessie waarbij de vier snelste coureurs alsnog verder mochten naar Q2 om daar mee te strijden voor pole position.

Al vroeg in deze Q1 sessie ging het mis voor Hafizh Syahrin. De Maleisiër verloor de voorkant van zijn Speed Up bij het ingaan van bocht 4 (Rio) en schoof onderuit. Hij hinkte nog steeds als gevolg van de gigantische crash in de race in Oostenrijk maar kon later zijn weg vervolgen.

Het was Moto2 rookie en regerend Moto3 wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta die met een 1’36.129 de snelste rondetijd wist te rijden voor Fabio di Giannantonio, Mattia Pasini (vervanger van Jorge Martin bij het Red Bull KTM Ajo team) en Hector Garzó waardoor zij verder mochten naar Q2.

Lorenzo Baldassarri noteerde de vijfde rondetijd in deze sessie wat hem de negentiende startplaats oplevert, daarachter eindigden Marcos Ramirez, Stefano Manzi, Edgar Pons, Bo Bendsneyder (P23 op de grid) en Simone Corsi in de top tien. Piotr Biesiekierski, de vervanger van Jesko Raffin bij NTS RW Racing GP noteerde de 15e en laatste tijd in deze sessie wat hem de 29e startplaats oplevert.

Q2
De achttien snelste Moto2 coureurs gingen vervolgens het Misano World Circuit Marco Simoncelli op in te bepalen wie er zondagmiddag vanaf pole position mag starten. SKY Racing Team VR46 coureurs Luca Marini en Marco Bezzecchi gingen razendsnel van start en na de eerste run was het dan ook een 1-2 voor de twee Italianen met Sam Lowes daarachter op P3.

Vervolgens kwamen ze allemaal naar binnen voor een nieuwe set banden om het daarna nog eens te proberen. Voor Augusto Fernández ging het al meteen mis in zijn tweede run en de Spanjaard ging onderuit in bocht 5. Hijzelf was ongedeerd maar zijn sessie kwam daarmee vroegtijdig ten einde.

Even later ging ook Xavi Vierge de fout in. De Spanjaard verloor de voorkant van zijn Kalex over de hobbels in bocht 1 en schoof onderuit.

Uiteindelijk bleek de 1’35.271 van Marini, die hij al in zijn eerste run had gereden, genoeg voor pole position met teamgenoot Bezzecchi daar kort achter. Ondanks zijn crash kwalificeerde Vierge zich als derde met daarachter Sam Lowes, Enea Bastianini, Aron Canet, Jake Dixon, Fabio di Giannantonio, Jorge Navarro en Nicolo Bulega in de top tien. Mattia Pasini kwalificeerde zich op een keurige veertiende plaats als vervanger van Jorge Martin in het Red Bull KTM Ajo team.

De Moto2 coureurs komen zondagochtend om 08:50 uur nog in actie voor de twintig minuten durende warm-up sessie op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De race over 25 ronden gaat om 12:20 uur van start.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App