Dominante zege voor Kroeze in tweede IDM Supersport 600 race op Assen

483
Sander Kroeze reed van start tot finish aan de leiding in de tweede IDM Supersport 600 race op Assen | Foto credit: Jan Timmerman

Sander Kroeze rijdt van start tot finish aan de leiding en wint de tweede IDM Supersport 600 race op Assen voor Marc Buchner en Dominik Rubin. Wayne Tessels, Vasco van der Valk en Jeroen Hilster finishten daarachter op de plaatsen vier t/m zes. Milan Merckelbagh pakte de overwinning in de IDM Superstock 600 klasse.

Zondagmiddag werd de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd verreden op het TT Circuit Assen. De eerste race op een deels natte baan werd gewonnen door Marc Buchner voor polesitter Sander Kroeze. Max Enderlein werd derde en hij stelde daarmee al vroegtijdig zijn IDM Supersport 600 titel veilig. Joep Overbeeke werd zaterdagmiddag de winnaar in de eerste IDM Superstock 600 race, een klasse die gezamenlijk met de Supersport coureurs de baan opgaan.

De tweede race werd verreden onder zeer goede weersomstandigheden. Polesitter Kroeze had een uitstekende start en wist in de eerste ronde gelijk een gaatje te slaan ten opzichte van de concurrentie. Daarachter ontstond er een grote groep voor de tweede plaats, waarbij er ook diverse valpartijen te zien waren. Martin Vugrinec ging in de vierde ronde onderuit en een ronde later crashte de kersverse kampioen Enderlein. Kroeze bleef aan kop de snelste rondetijden draaien en had halverwege de race een voorsprong van zo’n drie seconden opgebouwd naar Buchner en de gebroeders Rubin. Daniel Rubin ging onderuit in het tweede deel van de race en Buchner wist weg te rijden bij Dominik Rubin.

Er stond geen maat op Kroeze en won hij na dertien ronden zijn tweede IDM Supersport 600 race in het seizoen 2019. Buchner en Dominik Rubin mochten met de 17-jarige Nederlander mee naar het podium. Het was ook erg spannend voor de vierde plaats met een groepje van vier rijders. Het was uiteindelijk Wayne Tessels die exact een duizendste eerder de finishlijn passeerde dan Vasco van der Valk. Gastrijder Jeroen Hilster werd zesde voor Gabriel Noderer. Milan Merckelbagh maakte het feest compleet voor MGM Racing Performance. Net als teamgenoot Kroeze wist hij te winnen, maar dan in de IDM Superstock 600 categorie. In de beginfase vocht Merckelbagh met Overbeeke, maar die kwam ten val in de GT-bohct in de derde ronde. Merckelbagh finishte als tiende in de overall uitslag. Kevin Mijwaart wist gedurende de race ook naar voren te komen en kwam als twaalfde over de finish.