Dominante zege voor Sander Kroeze in thuisrace

264
sander-kroeze
Sander Kroeze - Assen | foto© Henk Teerink

Sander Kroeze heeft zondagmiddag de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd in Assen weten te winnen door van start tot finish aan de leiding te rijden. De 17-jarige coureur mocht vanaf pole position vertrekken en was in de eerste race op een opdrogende baan al keurig tweede geworden.

Afgelopen weekend was de thuisrace van Sander Kroeze in het IDM Supersport 600 kampioenschap op het TT Circuit Assen. De trainingen werden verreden onder wisselende omstandigheden. In de eerste kwalificatie was het droog en in deze sessie klokte Sander een zeer snelle tijd met een 1’42.089. Deze rondetijd was goed voor de eerste pole position van Sander in de IDM Supersport 600 klasse. De eerste race stond voor zaterdagmiddag op het programma, maar het duurde lang voordat deze van start ging. Vanwege een oliespoor op een natte baan werd de race uiteindelijk twee uur later gereden dan gepland.

De coureurs gingen van start op slicks, maar er waren nog veel natte plekken op de baan. Vanaf pole position nam Sander in de beginfase geen onnodige risico’s. De MGM Yamaha coureur reed in het eerste deel alleen op de vierde plaats, maar reed in de tweede helft van de race naar de kopgroep van drie toe. In de slotfase wist hij de aansluiting te vinden en kon hij zich bemoeien met de strijd om de winst. Na een strakke inhaalactie in de laatste GT-bocht wist Sander de tweede plaats te pakken in zijn thuisrace.

Zondagmiddag vertrok de 17-jarige coureur opnieuw vanaf pole position. De coureur uit Mussel had een geweldige start en wist in de eerste ronden gelijk een gat te trekken naar de concurrentie. Na een aantal ronden had Sander een voorsprong van drie seconden te pakken en dit wist hij gedurende de race te consolideren. Na dertien ronden kwam Sander als eerste over de eindstreep! Door zijn sterke resultaten is Sander gestegen van de vijfde naar de derde plaats in het kampioenschap.

Sander Kroeze: ‘Vanaf het begin van het weekend was het tempo al goed. Mijn gevoel op Assen is altijd eigenlijk goed, ondanks dat ik er niet veel train. Het was om de pole te pakken. In de eerste race begon ik iets te voorzichtig, maar ik kon het gelukkig later weer goedmaken en nog tweede worden. In de tweede race had ik een goede start en ik gaf 200% om een gat te trekken. Toen dat gelukt was, probeerde ik mijn banden niet kapot te rijden door een goed ritme te pakken. Het is een geweldig gevoel om hier in Assen te winnen. Ik wil het team en alle sponsoren bedanken voor hun steun!’

In het weekend van 27 t/m 29 september worden de laatste twee wedstrijden van het IDM Supersport 600 kampioenschap verreden op de Hockenheimring.