Dominique Aegerter breekt heup bij trainingscrash

6
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Kiefer Racing

Dominique Aegerter zal volgende week niet in actie komen tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez. De Zwitserse Moto2 coureur brak donderdag bij een crash tijdens een Enduro training zijn heup en zal dit weekend een operatie moeten ondergaan.

Tegenslag voor Dominique Aegerter. De Zwitserse Moto2 coureur kwam donderdag bij een crash tijdens een Enduro training vervelend ten val. Na de crash werd Aegerter overgebracht naar een ziekenhuis in Bern waar de artsen een breuk in zijn heup constateerden. Om het herstel te versnellen zal de Kiefer Racing coureur nog dit weekend een operatie ondergaan.

Door deze tegenslag zal Aegerter definitief de Grand Prix in Jerez aan zich voorbij moeten laten gaan. Tevens brengt de Zwitser hiermee het Red Bull Honda World Superbike Team in een lastig pakket. Het in Nieuwleusen gevestigde World Superbike team had Aegerter bereidt gevonden om mee te reizen naar de volgende WorldSBK ronde in Imola om eventueel als vervanger op te treden indien Leon Camier niet op tijd hersteld is van zijn in Aragon opgelopen blessures.

Teammanager Kervin Bos en Honda Europe zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten na het horen van het slechte nieuws van Aegerter. Zo is inmiddels bekend dat de momenteel in het British Superbike Championship acterende Australiër Jason O’Halloran i.p.v. Aegerter met het Red Bull Honda World Superbike Team als eventuele invaller mee zal reizen naar Imola.