Dominique Aegerter en Ten Kate Racing Yamaha scoren WorldSSP zege in Estoril

3936
ten-kate-racing-yamaha
Ten Kate Racing Yamaha - Estoril | foto© Randy van Maasdijk

Dominique Aegerter heeft zondag in Estoril na een geweldige inhaalrace zijn eerste World Supersport overwinning gescoord voor het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha. Een emotionele Zwitser droeg na afloop zijn zege op aan landgenoot Jason Dupasquier, de Moto3 coureur die na een tragische crash overleed tijdens de GP van Mugello.

Dominique Aegerter begon zondag de dag scherp met een snelste tijd in de warm up. De Zwitser mocht vanaf de vijfde startplek beginnen aan de tweede World Supersport race in Estoril. De 30-jarige coureur had zaterdag in de eerste race het podium nipt misgelopen en was erop gebrand om nu wel in de top-drie te finishen.

Net als de tijdens de zaterdag verreden eerste race had Aegerter geen goede start en moest hij zich vanaf de achtste plaats naar voren zien te knokken. Daar slaagde hij uitstekend in. Na zeven ronden kwam Aegerter aan op een vierde plaats en wist hij het gat van anderhalve seconde te dichten naar de kopgroep. Vervolgens wist de Ten Kate Racing Yamaha coureur zich ook door de voorste groep heen te werken. In de slotfase wist Aegerter de leiding vast te houden en zijn eerste overwinning te scoren. Het is tevens de eerste zege voor het Nederlandse team sinds hun terugkeer in de World Supersport klasse.

Dominique Aegerter: “Allereerst was het verschrikkelijk om voor de race het nieuws te krijgen dat Jason Dupasquier, een vriend en jonge rijder uit Zwitserland, is overleden. Mijn condoleances aan de familie, het team en liefhebbenden. Ik draag deze eerste World Supersport overwinning aan hem op. Maar ons leven bestaat uit motorsport en ik pushte erg hard voor hem en mijn team. Ten Kate Racing Yamaha heeft geweldig werk geleverd en sterke motor neergezet voor de tweede race. Heel erg blij dat de wedstrijd mijn kant opviel. Ik kan niet wachten om in Misano weer op de motor te zitten!”

Teammanager Kervin Bos: “De eerste overwinning voor Ten Kate Racing Yamaha in de World Supersport is binnen! Vanaf de eerste dag in Aragon lukte het ons om iedere dag beter te worden en dat was vandaag weer het geval. We waren gisteren erg teleurgesteld vanwege het mislopen van het podium en we hebben tot laat doorgewerkt. Dit heeft gewerkt, want de motor was vandaag super. Ik wil het alle sponsoren en partners bedanken die ook in moeilijke tijden achter ons zijn blijven staan en ons in dit nieuwe project hebben gesteund. Dat we hen nu terug kunnen betalen met deze overwinning is magistraal. Maar we zijn nog niet waar we willen zijn en we blijven hard werken voor verbeteringen. Voor Galang heeft zijn penalty in FP2 waar hij belangrijke rijtijd verloor hem het hele weekend achtervolgd en het was niet zijn weekend. Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook met hem weer in de punten gaan rijden!”

Door zijn overwinning heeft Aegerter zijn tweede positie in het kampioenschap verstevigd en staat hij nu nog zes punten achter op de nummer één. Hendra Pratama heeft na vier races in 2021 de zeventiende positie in het wereldkampioenschap in handen. De derde ronde van het World Supersport kampioenschap staat gepland van 11 t/m 13 juni op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië.

Handige links Gaerne Estoril Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter