Dominique Aegerter naar MV Agusta Forward Racing Team

9
dominique-aegerter
Giovanni Cuzari (l) en Dominique Aegerter (r) | foto© Forward Racing

Dominique Aegerter zal ook in 2019 actief blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Zwitser heeft hierover overeenstemming weten te bereiken met het MV Agusta Forward Racing Team.

Dominique Aegerter zal één van de twee coureurs zijn die komend seizoen als coureur deel uit zal maken van het nieuwe MV Agusta project dat na een afwezigheid van 42 jaar in 2019 weer haar opwachting zal maken in de Grand Prix racerij.

Aegerter heeft woensdag in Valencia zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met het MV Agusta Forward Racing Team en is daarmee de eerste coureur die komend seizoen bij zal dragen aan de ontwikkeling van de nieuwe MV Agusta F2 Rearto Corse in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Wie de tweede rijder zal worden naast Aegerter is nog niet bekend gemaakt, echter in de paddock van het Ricardo Tormo circuit gaat het gerucht dat deze plaats zo goed als zeker ingenomen zal worden door niemand minder dan Nicolo Bulega. Verrassend aangezien Bulega al bevestigd is als Moto2 coureur door het Sky Racing Team VR46. Als de geruchten kloppen dan zal Bulega binnen het team van Valentino Rossi plaats moeten maken voor veteraan Mattia Pasini en zal Bulega op zijn beurt in 2019 teamgenoot gaan worden van Aegerter binnen het MV Agusta Forward Racing Team

Dominique Aegerter: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit nieuwe team en zo’n ambitieus project. Het geeft me een gevoel van trots en tevens een grote verantwoordelijkheid. Ik zal mijn best doen om geweldige resultaten te behalen voor MV en hun op de positie te brengen die het verdient.”

Giovanni Cuzari, MV Agusta Forward Racing teameigenaar:  “Ik ben erg blij dat een goede en ervaren coureur als Dominique voor ons heeft gekozen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om, samen met mijn team, bij te dragen aan het behalen van uitstekende resultaten met onze MV Agusta F2 en om te proberen het Italiaanse merk naar de top van de ranglijst te brengen.”

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App