Dominique Aegerter op WorldSSP pole in Assen

1232
dominique-aegerter
Dominique Aegerter | foto© Jan Timmerman

Dominique Aegerter vertrekt dit weekend in Assen vanaf de pole tijdens de twee te verrijden WorldSSP races van de Prosecco DOC Dutch Round. De Ten Kate Racing Yamaha coureur was zaterdagochtend op het TT Circuit Assen het snelst tijdens de Superpole voor Steven Odendaal en Philipp Öttl.

Zaterdagochtend stond er op het TT Circuit Assen voor de WorldSSP coureurs hun 20 minuten durende Superpole op het programma, een kwalificatiesessie waarin de startplaatsen bepaald werden voor de twee dit weekend te verrijden races.

Het was de in Nederlandse dienst rijdende Dominique Aegerter die met een snelste ronde van 1’37.222 het snelst was en de pole voor zich opeiste voor Steven Odendaal, Philipp Öttl, de in de slotfase van de sessie gecrashte Hannus Soomer en Manuel Gonzalez.

De zesde plaats werd een prooi voor Randy Krummenacher, Jules Cluzel, Raffaele de Rosa, Federico Cariscasulo en de eveneens in de slotfase van de sessie stevig gecrashte Niki Tuuli.

De eerste WorldSSP race van het weekend gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur van start.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van deze en alle andere sessies tijdens de tweede dag van de Prosecco DOC Dutch Round verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.

 


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter