Op zondagmiddag was het Dominique Aegerter die in Misano voor het eerst sinds ruim drie jaar weer een race wist te winnen. In zeer natte omstandigheden reed de Zwitser foutloos naar de overwinning voor zijn landgenoot Tom Lüthi, die op zijn beurt goede zaken deed voor het kampioenschap dankzij de gecrashte leider in het kampioenschap Franco Morbidelli. De derde plaats werd opgeëist door Hafizh Syahrin. 

Polesitter Mattia Pasini kon zijn startplaats niet uitbuiten en verloor meteen twee plaatsen na de start. Leider in het kampioenschap Franco Morbidelli kwam goed van zijn plaats en nam de leiding in handen. Ook Dominique Aegerter kende een goede start en was op de tweede plaats onderweg. Verder waren het Miguel Oliveira, Takaaki Nakagami en Lorenzo Baldassarri die bij de voorste gelederen zaten.

Voor Luca Marini kwam zijn thuisrace zeer vroegtijdig ten einde. De Italiaan ging er aan het eind van de eerste ronde met een high-sider hard vanaf. Ook Tarran MacKenzie ging onderuit.

Een ronde later was er meer drama voor de thuisrijders. In dezelfde bocht remden Pasini en Baldassarri zich onderuit en zagen de hoop voor een goed resultaat voor eigen fans vervliegen.

Inmiddels had Morbidelli al een gat van drie seconden geslagen en reed weg van de achtervolging. Echter een aantal seconden later sloeg het noodlot toe en remde de Italiaan zijn Kalex ter hoogte van bocht 8 onderuit.

Dankzij deze valpartijen waren het de twee Zwitsers Aegerter en Lüthi die aan de leiding gingen. Oliveira was als derde onderweg voor Nakagami en Syahrin. De regen was ondertussen zo hevig geworden dat de Moto2 coureurs langzamer onderweg waren dan de Moto3 coureurs.

Nog altijd ging Aegerter aan de leiding maar zijn landgenoot kwam dichterbij. Aangezien Morbidelli gecrasht was kon Lüthi zeer goede zaken doen voor het kampioenschap. Voor Oliveira viel het doek; de Portugees remde zijn KTM, onderweg op een derde plaats, onderuit.

Op de helft van de race waren het nog altijd de Zwitsers die aan de leiding ging, terwijl Hafizh Syahrin zich ondertussen had opgewerkt naar een derde plaats. In de strijd voor de vierde plaats waren het Bagnaia en Nakagami die het onderling uitvochten.

Met vijf ronden te gaan waren het nog altijd Aegerter en Lüthi die het veld aanvoerden maar Syahrin op de derde plaats zag dat er wat te halen viel en klokte zijn snelste ronde van de race met ongeveer een seconde afstand naar de kop.

Nadat Lüthi een aantal keren de leiding over leek te nemen verhoogde Aegerter de snelheid en sloeg een gat naar zijn landgenoot. Lüthi nam geen risico’s meer met een oog op het kampioenschap en leek tevreden te zijn met zijn tweede plaats. Ook Syahrin kon niet meer dichterbij komen en settelde voor het podium.

Voor Nakagami kwam de finishvlag een ronde te laat aangezien de Japanner in de laatste ronde vanuit een vijfde plaats onderuit ging.

Uiteindelijk zag Aegerter als eerst de zwart-wit geblokte vlag en won voor het eerst sinds Sachsenring 2014 weer een race. Lüthi eindigde veilig op de tweede plaats en verkleinde de voorsprong van de gecrashte Morbidelli aanzienlijk. De derde plaats was voor Syahrin. Bagnaia eindigde als vierde voor Binder en Quartararó. De top 10 werd compleet gemaakt door Cortese, Corsi, Pawi en Raffin.

Verder waren er crashes Xavi Vierge Edgar Pons, Jorge Navarro Isaac Viñales Tetsuta Nagashima, Xavier Simeon, Iker Lecuona, Andrea Locatelli, Joe Roberts, Remy Gardner, Alex de Angelis, Stefano Manzi en Simone Corsi.

 

Handige links Gran Premio Tribul Mastercard di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag