Motorrijder Edwin Straver uit Rijswijk (Brabant) is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan de gevolgen van zijn onlangs bij een crash tijdens de Dakar Rally opgelopen verwondingen. Het trieste nieuws is vrijdagochtend door de familie van de 48-jarige Brabander bekendgemaakt.

Edwin Straver kwam 16 januari tijdens de elfde etappe van de Dakar Rally 2020 ten val waarbij de motorrijder ernstig gewond raakte. Collega-motorrijders sloegen na de crash meteen alarm, waarna de medische helikopter snel ter plaatse was om eerste hulp te verlenen. Hij werd na reanimatie – de Brabander had ongeveer tien minuten geen hartslag – in kritieke toestand naar het Saudi German Hospital in Riyad gevlogen, waar werd geconstateerd dat hij een van zijn bovenste nekwervels had gebroken.

Afgelopen woensdag werd Straver vanuit Saudi-Arabië overgebracht naar Nederland. Hij verkeerde toen nog in levensgevaar. Naar nu bekend is geworden is de 48-jarige coureur in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan de gevolgen van zijn op 16 januari bij de crash opgelopen verwondingen.

Straver was bezig aan zijn derde Dakar, nadat hij vorig jaar nog het kist-klassement won.

Familie
Edwin Straver komt uit een echte motorsport – en wegrace familie, hij is de zoon van oud GP-coureur en vijfvoudig Nederlands kampioen Anton Straver, broer van Molenaar NSF 100 organisator Carla Molenaar en zwager van oud-Grand Prix coureur en -teameigenaar Arie Molenaar.

Namens de gehele Racesport.nl redactie wensen wij vriendin Anja, de familie Straver, Arie- en Carla Molenaar en kinderen, en verdere naasten heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App