Dopingzondaar Anthony West: schorsing met zes maanden verlengd

18
anthony-west
Anthony West | foto© Facebook AntWest 13

Het FIM International Disciplinary Court (CDI) heeft de schoring van Anthony West met nog eens zes maanden verlengd. De Australiër, die de schorsing opgelegd kreeg vanwege een positieve dopingtest, zal nu tot 14 maart 2021 aan geen enkele motorsport activiteit deel mogen nemen.

Het FIM International Disciplinary Court (CDI) besloot op 28 januari 2019 dat Anthony West een schorsing opgelegd kreeg van maar liefst twee jaar (17 januari 2019 tot 14 september 2020). De Australiër kreeg de straf opgelegd vanwege een positieve dopingtest.

Als gevolg hiervan werd West, overeenkomstig artikel 10.12.1 van de CAD, verboden om gedurende deze periode deel te nemen aan een training, race of enige andere vorm van motorsport activiteiten. Gedurende deze periode besloot West echter om deel te nemen aan enkele wedstrijden meetellend voor het nationaal Braziliaanse Superbike kampioenschap. Het CDI heeft geoordeeld dat de deelname van West aan de voornoemde wedstrijden een inbreuk was op zijn schoring en hij zich derhalve niet gehouden heeft aan de aan hem opgelegde sancties.

Aan de hand van deze overtreding heeft het CDI  West een nieuwe schorsing opgelegd van 6 maanden, ingaande op 15 september 2020 en durende tot 14 maart 2021, dit alles in overeenstemming met artikel 10.12.3 CAD.

West kan binnen 21 dagen in beroep gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App