Dat Dorna binnen afzienbare jaren graag een Indonesisch MotoGP evenement aan de kalender toe wil voegen is al enige tijd een publiek geheim. Tot op heden werd er nog geen geschikte locatie gevonden, echter de zoektocht gaat door blijkt uit dinsdag door het Indonesia Tourism Development Corporation uitgebracht persbericht.

De Indonesia Tourism Development Corporation (ITDC) heeft donderdag in een uitgebrachte persverklaring bekend gemaakt dat Dorna CEO Carmelo Ezpeleta en Sporting Director Carlos Ezpeleta tussen de Australische en Maleisische Grand Prix een bezoek hebben gebracht aan Bali.

Dat het bezoek niet zonder reden en niet alleen voor het genieten van een korte vakantie was blijkt uit het feit dat vader en zoon Ezpeleta tijdens hun verblijf vergezeld werden door de CEO en President Abdulbar M. Mansoer van het van ITDC. Het drietal bracht tijdens hun verblijf een bezoek aan het nabijgelegen eiland Lombok om daar het Mandalika gebied te inspecteren, een gebied waar momenteel een toeristisch project in ontwikkeling is van het ITDC en waar mogelijk, binnen het 1175 hectare grote toeristisch complex, een geschikt circuit gebouwd kan worden voor het organiseren van een Indonesische Grand Prix.

ITDC President Abdulbar M. Mansoer: “Mr. Carmelo Ezpeleta was hoofdzakelijk bij Nusa Dua voor een welverdiende onderbreking bij de Nationale Golfclub van Bali alvorens zijn reis te vervolgen naar de Maleisische Grand Prix in Sepang. Het was niet zijn eerste bezoek aan het eiland, want hij bezocht de Nusa Dua ongeveer twee jaar geleden ook al eens. Voor dit bezoek, tijdens zijn drukke schema en op de route tussen de twee races door, wilde hij zowel Bali als Lombok bezoeken, waar we hem welkom heetten op Mandalika en waar we hem een mogelijk concept presenteerden voor een toekomstig Grand Prix evenement. Zijn bezoek was kort, maar we geloven dat hij oprecht genoten heeft van zijn korte stop en natuurlijk zouden we hem in de nabije toekomst graag weer welkom heten op Bali en Lombok”.

De plannen van Lombok volgen aan de hand van een uitgebreide zoektocht van Dorna voor een toekomstige MotoGP race op in Indonesië. Het bestaande Sentul circuit zou een enorme renovatie nodig hebben, terwijl een gloednieuwe permanente faciliteit (zoals eerder voorgesteld in Palembang, Sumatra) te duur zou zijn om te onderhouden.

Dus wie weet verschijnt er over een aantal jaren een nieuwe Indonesische Grand Prix op de MotoGP kalender, niet op het bestaande Sentul circuit maar op een compleet nieuw gebouwde faciliteit op het vakantie eiland Lombok.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App