Dorna Sports en Red Bull verlengen samenwerking tot 2024

68
marc-marquez
Marc Marquez - Gran Premio Red Bull de España | foto© Red Bull Content Pool

Binnenkort wordt het 2020 MotoGP seizoen herstart in Jerez de la Frontera. De eerste twee Grand Prix weekenden op het Zuid Spaanse circuit zullen worden verreden als de Gran Premio Red Bull de España  en de Gran Premio Red Bull de Andalucía. Beide evenementen hebben dus Red Bull als titelsponsor, maar de samenwerking gaat verder, Dorna Sports en Red Bull hebben hun samenwerking namelijk verlengd tot 2024.

Dorna Sports heeft dinsdag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat men overeenstemming heeft bereikt met Red Bull over het voortzetten van hun inmiddels al langdurige samenwerking. De Oostenrijkse energiedrankgigant is dan ook meteen als hoofdsponsor verbonden aan de eerste twee komende Grand Prix weekenden op Circuito de Jerez-Ángel Nieto, respectievelijk op 19 en 26 juli.

In de nieuwe sponsordeal is tevens meegenomen dat Red Bull tot 2024 als titelsponsor verbonden blijft aan de zowel de Spaanse Grand Prix en de Grand Prix of the Americas. Daarnaast zal Red Bull als co-sponsor verbonden blijven aan de Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Pau Serracanta, directeur van Dorna Sports: Red Bull is een echte partner van de MotoGP. Als we deze nieuwe overeenkomst meetellen dan betekent dat onze samenwerking bijna 20 jaar bestaat. In het seizoen 2005 was Red Bull namelijk al de titelsponsor van de Amerikaanse Grand Prix in Laguna Seca. Daarnaast werken we ook al meer dan een decennium samen als co-organisator van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Red Bull is tevens onze partner sinds de introductie van het MotoGP eSports Championship, maar ook in de Asia Talent Cup – en samen organiseren we de Oostenrijkse Grand Prix op de Red Bull Ring. Daarnaast is er onze TV-overeenkomst met ServusTV voor reportages in Oostenrijk en Duitsland. We zijn dan ook erg blij dat we met Red Bull kunnen blijven samenwerken.”

Naast de samenwerking met Dorna Sports is Red Bull ook binnen het MotoGP wereldkampioenschap betrokken als partner van het Repsol Honda Team, het Red Bull KTM Factory Racing MotoGP Team en als persoonlijk sponsor van een groot aantal coureurs in zowel de MotoGP, Moto2 als ook de Moto3 klasse.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App