Andrea Dovizioso wist zondag op het Losail International Circuit na een spannend duel met Marc Marquez de MotoGP race van de VisitQatar Grand Prix op zijn naam te schrijven. Even leek de overwinning hem ontnomen te worden, namelijk alle andere MotoGP fabrikanten – met uitzondering van Yamaha – tekenden protest aan.

De ‘winglets’ zorgden de afgelopen tijd al vaak voor discussie binnen het MotoGP wereldkampioenschap. Zondagavond in Qatar werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de ‘winglets’ soap. Wat bleek, na afloop van de spannende en door Andrea Dovizioso gewonnen MotoGP race dienden de overige teams (fabrikanten) – uitgezonderd Yamaha – een officieel protest in bij de wedstrijdleiding tegen Ducati. Het protest betrof het gebruik door Ducati van een extra winglet welke aangebracht is voor het achterwiel. Dit zou volgens de indieners van het protest niet geoorloofd zijn.

De reden dat Yamaha geen protest in heeft gediend zou verband houden met het feit dat Yamaha in 2018 ook al eens experimenteerde met een dergelijke vleugel op de machines van Valentino Rossi en Maverick Viñales.

Ondanks dat er nog geen officiële mededeling zijn gedaan omtrent het protest hebben we inmiddels van een woordvoerder van het Mission Winnow Ducati Team op het Losail International Circuit de bevestiging gekregen dat het protest is afgewezen en de uitslag gewoon blijft zoals deze is.

Zodra we een officiële verklaring ontvangen van de racedirectie zullen we deze uiteraard z.s.m. publiceren.

Update: er is officieel bevestigd dat het protest afgewezen is, echter hebben de aanklagers (Repsol Honda Team, Aprilia Racing Team Gresini, Team Suzuki Ecstar en Red Bull KTM Factory Racing) besloten om in hoger beroep te gaan. De zaak gaat nu naar het FIM Court of Appeals. Later meer …


Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App