Andrea Dovizioso heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag voor Jack Miller en Maverick Viñales. Opnieuw zat het zeer dicht bij elkaar met 21 van de 22 coureurs binnen één seconden.

Vrijdag om 15:05 uur lokale tijd, 19:05 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de MotoGP klasse en de laatste vrije training van de dag van start op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië. Na een zeer zonnig begin van de middag was er nu een flinke partij dreigende wolken te zien boven het Argentijnse circuit. Ondanks dat was de buitentemperatuur nog steeds rond de 25°C.

Pol Espargaró had in zijn eerste ronde uit pit lane al meteen een probleem aan het einde van het lange rechte stuk. De KTM coureur leek iets aan te willen passen maar ging vervolgens veel te laat in de remmen. Met een behoorlijke snelheid ging de Spanjaard de grindbak in maar kon later zonder problemen zijn weg vervolgen.

Voor Jack Miller was het probleem even later nog iets groter. De Australiër ging in bocht 13 voorbij aan Valentino Rossi maar moest vervolgens van zijn lijn afwijken waardoor hij de voorkant van zijn Ducati Desmocedici GP19 verloor. Zelf bleef hij ongedeerd en kon hij snel terugkeren naar de pitbox.

De omstandigheden waren ondanks de bewolking gunstig aangezien de meeste coureurs al gauw hun snelste tijd van FP1 wisten te verbeteren. Na een kwartier had Marc Márquez de snelste rondetijd in handen voor Jack Miller, Cal Crutchlow, Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci en Franco Morbidelli in de top zes.

Gedurende de sessie werkten de coureurs aan hun raceafstelling en werden er verschillende soorten banden getest met het oog op de race. Met minder dan een kwartier te gaan lieten de eerste coureurs een zachte achterband monteren om een aanval te doen op de snelste rondetijd of om in ieder geval een plaats in de top tien veilig te stellen.

Het zou een spectaculaire slotfase van de tweede vrije training worden waarbij er constant positiewisselingen waren. De coureurs in de uiteindelijke top dertien lieten allemaal zeer snelle rondetijden noteren maar aan het einde van de sessie was het Andrea Dovizioso die met een 1’39.181 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden voor merkgenoot Jack Miller en Maverick Viñales. De winnaar van de race in Argentinië een jaar geleden, Cal Crutchlow, kwam naar de vierde tijd voor de indrukwekkende rookie Fabio Quartararó en diens mede Yamaha-coureur Valentino Rossi. Alex Rins sloot de dag af als zevende voor Marc Márquez, die geen nieuwe zachte band gebruikte, en Franco Morbidelli. Takaaki Nakgami maakte de top tien compleet. 21 van de 22 coureurs waren minder dan een seconde van elkaar verwijderd.

Na het vallen van de vlag, waarna de coureurs een proefstart gingen maken in de uitloopronde, was er nog tijd voor een geintje. Cal Crutchlow en Alex Rins probeerden Jack Miller te imiteren die zijn ‘holeshot device’ activeerde. Zie onderstaande video.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Termas de Río Hondo circuit in Argentinië gaat zaterdag om 14:50 uur Nederlandse tijd van start.

Handige links Gran Premio Motul de la República Argentina:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Replicahelmen 15% korting | Tenkateshop.com

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App