Dovizioso krijgt groen licht voor deelname aan Grand Prix in Jerez

102
anderea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso heeft van de circuitarts groen licht gekregen voor deelname aan de eerste MotoGP race van het seizoen komend weekend in Jerez. De Ducati coureur moest een medische check ondergaan vanwege zijn onlangs gebroken sleutelbeen.

Andrea Dovizioso kwam op zondag 28 juni tijdens een regionale motorcross wedstrijd lelijk ten val. De 34-jarige Italiaan brak daarbij zijn linker sleutelbeen en onderging nog dezelfde avond een operatie.

Bij deze operatie werd er een plaatje over de breuk gezet om zo het herstel te bespoedigen. Veel hinder bleek de Ducati coureur er echter niet van te ondervinden want slechts een paar dagen later was Dovizioso al in de sportschool te vinden om zijn voorbereidingen op de eerste MotoGP race van 2020 te hervatten. Ondanks dat Dovizioso en zijn werkgever Ducati vanaf het begin benadrukten dat deelname aan de komend weekend te verrijden Spaanse Grand Prix op het circuit van Jerez geen moment in gevaar kwam moest de drievoudig vice MotoGP wereldkampioen dinsdag wel eerst een medische controle ondergaan bij MotoGP-arts Dr. Angel Charte.

Zoals verwacht leverde dit geen problemen op en na afloop kon de Italiaan dan ook melden dat hij officieel groen licht heeft gekregen voor deelname aan de woensdag te verrijden test als ook het aanstaande Grand Prix weekend. Ondanks het positieve nieuws hield Dovi04 nog wel een slag om de arm.

Andrea Dovizioso: “Na de operatie ben ik hard blijven werken om op tijd fit te worden voor Jerez. Ik voel me redelijk goed, mijn gevoel is positief, maar pas op het moment dat ik voor de eerste keer op de Desmosedici zit kan ik pas zeggen hoe ik er precies voor sta en hoe ik me voel. We zullen daarnaast ook moeten wennen aan de hitte in Jerez en gezien de verkorte kalender zal het nog belangrijker zijn om constant te zijn en geen fouten te maken. Hoe dan ook, mijn team voor het eerst weer zien sinds lange tijd en weer racen is hetgeen waar ik nu het meest naar uitkijk.”

Alvorens vrijdag het Grand Prix weekend van start zal gaan in Jerez de la Frontera komen de coureurs woensdag nog twee keer in actie tijdens een extra ingelaste test. Vanzelfsprekend zullen we woensdag uitgebreid verslag doen van deze test met verslagen, foto’s en volledige uitslagen.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App