Op vrijdagochtend heeft Andrea Dovizioso de eerste vrije training op het Spaanse Circuito de Jerez Ángel Nieto afgesloten als snelste. De Ducati coureur wist in de slotfase de snelste rondetijd te rijden voor Marc Márquez en KTM coureur Pol Espargaró.

Op een zonovergoten Circuito de Jerez Ángel Nieto ging op vrijdagochtend de eerste vrije training voor de MotoGP klasse van start. Het was dominante winnaar van de race in Texas, Marc Márquez, die zijn naam al snel bovenaan de tijdlijsten liet schrijven. Niet geheel onverwacht aangezien het Repsol Honda team na afloop van de openingsrace van het seizoen in Qatar een test verreed op het Zuid-Spaanse circuit.

Ook is het Circuito de Jerez Ángel Nieto voorzien van een nieuwe asfaltlaag ten opzichte van het voorgaande jaar nadat er veel klachten waren over het oude asfalt. Veel teams werkten in november een test af en deden zodoende ervaring op met het nieuwe asfalt, echter waren er enkelen die hierbij niet aanwezig waren waaronder het Movistar Yamaha team.

Gedurende de sessie gebeurden er weinig opmerkelijke zaken maar in de slotfase gingen de meeste coureurs met een zachte band de baan op om een snelle rondetijd te kunnen rijden. Het was Andrea Dovizioso die met een 1’39.268 de snelste tijd wist te rijden voor Marc Márquez en Pol Espargaró. Verder waren het Petrucci, Miller, Rossi, Zarco, Crutchlow, Viñales, Iannone en Redding in de top tien. Opmerkelijk was dat de eerste 18 coureurs met minder dan een seconde verschil van elkaar verwijderd waren.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag