Drie van de mooiste motorroutes van Nederland

193
motorroutes
Nederlandse motorroutes | foto© KNMV

Door het coronavirus zou het maar zo kunnen dat het ook in 2021 niet mogelijk is om met de motor de grens over te gaan voor een mooie vakantie. Gelukkig kun je in 2021 ook zeker met de motor in eigen land blijven. In Nederland zijn immers genoeg mooie gebieden die je mogelijk nog nooit gezien hebt. Natuurlijk vergt dit wel enige voorbereiding. Je motor verzekeren is bijvoorbeeld zeker een aanrader voordat je op motorvakantie gaat. Kies je ervoor om met de scooter op reis te gaan door je eigen land? Klik dan op scooter verzekeren om vervolgens de onderstaande routes te rijden. 

West-Friesland
Tussen het IJsselmeer en Alkmaar ligt West-Friesland. Dit gebied wordt gekenmerkt door een mooi, typisch Hollands landschap. Daarnaast liggen er ook prachtige stadjes uit de 17e eeuw in West-Friesland en zul je veel bollenvelden zien onderweg. De Omringdijk is daarentegen echt wat deze regio uniek maakt. Tijdens een rondje West-Friesland zul je dan ook zonder twijfel stukjes rijden over deze beeldschone dijk. Je kunt deze route door dit gebied bovendien mooi combineren met een tocht door de duinen langs de kust van Schoorl naar Egmond. De ideale motor hiervoor is toch wel een klassiek model.

Biesbosch
Als je in het zuiden van Nederland woont dan wil je mogelijk dicht bij huis blijven. Dat kan met een route door de Biesbosch, wat natuurlijk een mooie omgeving vol natuur is. Het bevindt zich in het westen van Brabant en wordt gekenmerkt door veel water. De tocht door dit gebied zal net iets meer dan 100 kilometer zijn en zal ervoor zorgen dat je een mooi rondje maakt om de Biesbosch. Onderweg kun je genieten van oude steden, prachtige dijkweggetjes en rustige wegen. Rijd deze route op bijvoorbeeld een tourer of een chopper.

Veluwe
Als je op vakantie wilt in eigen land dan is de Veluwe natuurlijk altijd een aanrader. Dit is het grootste natuurgebied van heel Nederland. Rond Apeldoorn ligt namelijk meer dan 1000 vierkante kilometer aan duinen, bossen en heide. De Veluwe is onder andere het leefgebied van de wilde zwijn en het edelhert met in het hart het Nationaal Park De Hooge Veluwe (afgesloten gebied). De Veluwe is een prachtig gebied vol rustige en gezellige dorpjes en wegen, voor een motortocht is dat dan ook echt een heerlijke bestemming. Het is verstandig om een wendbare motor te pakken vanwege de kleine en bochtige wegen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App