Bo Bendsneyder start zondag in Buriram vanaf de drieëntwintigste plaats op de grid tijdens de Moto2 race van de PTT Thailand Grand Prix. De Tech 3 Racing Team coureur was na afloop niet ontevreden vanwege het feit dat hij zijn snelste ronde alleen rijdend op de klok had weten te zetten en de vooruitzichten voor de race goed zijn.

Bo Bendsneyder wist zich zaterdag op het Chang International Circuit aanzienlijk te verbeteren ten opzichte van de eerste dag. De Rotterdammer ging zaterdag maar liefst 1,143 seconden sneller rond in vergelijking met de vrijdag.

Met constante rondetijden, een goed racetempo was de prestatie van de Nederlander zeker niet slecht te noemen. Het vinden van die ene snelle ronde bleek echter ook in Buriram opnieuw een probleem met als gevolg dat er tijdens de kwalificatie een drieëntwintigste tijd op de klok werd gezet, een tijd waarmee Bendsneyder zondag van de achtste startrij aan de Thaise Moto2 race moet beginnen.

Bo Bendsneyder: “Ik denk dat we een goede stap hebben weten te maken tijdens de kwalificatie, vooral het racetempo dat we hadden was goed. Ook met gebruikte banden kon ik rondetijden van in de 37 rijden, en daar ben ik erg blij mee. Plus, ik heb het alleen gedaan met een goed tempo. Het is nog steeds moeilijk om deze ene goede ronde te rijden, want voor mijn gevoel had ik niet de perfecte ronde en heb ik hierin een aantal kleine fouten gemaakt. In de laatste ronde probeerde ik me nog een keer te verbeteren; de eerste sector was beter, de tweede sector was vergelijkbaar met de ronde ervoor en in de derde sector probeerde ik naar de derde versnelling te schakelen, maar daarbij ging iets fout. Ik geloof dan ook dat ik 0,1 of 0,2 seconden sneller had kunnen zijn, maar over het algemeen ben ik tevreden, dus ik kijk uit naar de race, een wedstrijd die lang zal duren. Laten we eens kijken of we morgen voor een goede plek kunnen strijden.”

 

Handige links PTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App