Een geweldige start voor het seizoen van Danny van der Sluis! In zijn eerste race in de NK SuperCup 1000 is hij als tweede over de finish gekomen. Een uitstekend debuut voor de coureur uit Staphorst bij Start Racing Nieuwleusen en met de Honda CBR 1000RR Fireblade SP2.

Vrijdag 13 april had Danny van der Sluis met zijn Honda een trainingsdag op het TT Circuit Assen. Het ging naar eigen zeggen van de coureur ‘boven verwachting’ en er werden scherpe tijden geklokt. Een dag later stond de eerste race van het seizoen op het programma, die vooraf werd gegaan door twee kwalificaties. In de eerste sessie zette Van der Sluis een vierde tijd. In de tweede sessie crashte de 21-jarige coureur op hoge snelheid in de Ramshoek. Van der Sluis zelf was ongedeerd, maar de Honda had veel schade. Hierdoor moest het team binnen een paar uur de reservemotor gereed zien te krijgen. Van der Sluis zakte in de tweede kwalificatie naar plaats vijf in de gecombineerde uitslag.

Van der Sluis had een uitstekende start vanaf de tweede startrij en ging als derde de eerste bocht in. Halverwege de race schoof Van der Sluis zelfs op naar een tweede plaats, toen hij Cliff Kloots wist te passeren. In het tweede deel van de race verremde Van der Sluis zich in de Haarbocht, waardoor Renzo van Emmerik aan hem voorbij kwam. In de laatste ronde was het ontzettend spannend, want Van Emmerik kwam opnieuw voorbij. Maar Van der Sluis wist hem bij een ultieme laatste poging in de GT-bocht weer terug te pakken en als tweede te finishen!

#10 Van der Sluis: ‘Dit is een super start van het seizoen! Het was even balen na de crash en het was in de race wennen met de tweede motor. Alles staat hetzelfde afgesteld, maar het voelt toch net iets anders aan. Ik maakte nog een foutje in de Haarbocht en Renzo kwam mij in de laatste ronde voorbij. Hij remde laat voor GT-bocht, maar kon hem er toch naast zetten en als tweede finishen. Geweldig!’

De volgende race in de NK SuperCup 1000 is over twee weken (zaterdag 28 april) op het TT Circuit Assen.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag