Druijff Racing Kawasaki met drie sterke rijders in ONK SuperCup 1000

druijff-racing-kawasaki
Vasco van der Valk (l) | foto© Druijff Racing Kawasaki

Druijff Racing Kawasaki is een nieuw raceteam, die met een sterk team van drie rijders van start gaat in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. Nigel Walraven, Alexander Klaassen en Vasco van der Valk gaan de strijd aan op een Kawasaki ZX-10R in het Nederlands kampioenschap. Na een geslaagde test begin maart in Spanje is het op dit moment afwachten wanneer de coureurs los kunnen voor hun eerste race in 2020.

Druijff Racing Kawasaki is een ambitieus project opgestart door Erwin Druijff in samenwerking met verschillende partijen. Het nieuwe team gaat rijden met de sterke Kawasaki ZX-10R in het ONK SuperCup 1000 kampioenschap. Met Nigel Walraven heeft het team een kampioenskandidaat in huis. De 31-jarige coureur werd in 2017 en 2018 kampioen in deze klasse. Naast het ONK komt Walraven ook uit, eveneens op een Kawasaki, voor Team Bolliger in het World Endurance kampioenschap.

Alexander Klaassen heeft de afgelopen seizoen flinke progressie gemaakt in het ONK SuperCup 1000 klasse. Zo werd de coureur uit Nijmegen de afgelopen twee jaar respectievelijk vierde en vijfde in het kampioenschap. Klaassen maakt in 2020 de overstap naar Kawasaki, waarmee hij zijn stijgende lijn van de afgelopen jaren wil doortrekken.

Vasco van der Valk is derde coureur die Druijff Racing Kawasaki kan presenteren. De 20-jarige coureur maakt de overstap van de IDM Supersport 600 categorie naar de zwaardere motoren in de Superbike klasse. Een compleet nieuwe ervaring voor de jonge coureur op de Kawasaki ZX-10R. Van der Valk is geen onbekende binnen het team, want in 2012 reed hij al samen met Druijff en Walraven binnen één team.

Begin maart maakte Druijff Racing Kawasaki de eerste meters van het jaar op het circuit van Alcarrás en Valencia in Spanje. De test verliep naar wens voor de drie rijders en zij kunnen dan ook niet wachten om wederom op de Kawasaki ZX-10R te stappen. Echter moeten we vanwege het coronavirus nog even geduld hebben, voordat het seizoen kan beginnen. Wanneer er meer bekend is over wanneer de seizoensstart gaat plaatsvinden, zullen wij dat via deze nieuwsbrief melden.

Erwin Druijff [Druijff Racing]: “Voor komend seizoen hebben we met meerdere partijen een ambitieus project opgezet. We kennen elkaar allemaal al lang en dat alles nu zo samenkomt is prachtig. We hebben een team met drie snelle rijders. Nigel is natuurlijk een vaste waarde, Alexander lijkt ook al vriendjes met de ZX-10R en van Vasco verwacht ik ook mooie dingen. Uiteraard hadden we ons de seizoensstart allemaal iets anders voorgesteld. We hadden net een succesvolle test afgewerkt in Spanje toen het heel snel slechter werd. Hopelijk is het snel onder controle en kunnen we in juli starten met het seizoen.”

Nigel Walraven: “Ik ben enorm trots dat we een samenwerking tussen alle partijen hebben kunnen vinden en dat we nu met de Kawasaki Ninja ZX-10R van start kunnen gaan in het OW Cup kampioenschap. Uiteraard is het ook goed dat ik nu op dezelfde motor van start kan gaan als in het FIM EWC, waardoor we nu in beide kampioenschappen met hetzelfde materiaal een gooi kunnen doen naar topklasseringen! Deze eerste test in Spanje is heel goed verlopen en we waren na 2,5 dag al goed op snelheid. Ik wil graag Kawasaki, Front Row Components en Druijff Racing bedanken voor hun inzet om dit voor elkaar te krijgen. Ik hoop dat ik ze met goede resultaten kan terugbetalen!”

Alexander Klaassen: “Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen met Druijff Racing Kawasaki. Ik wil Erwin bedanken voor het opstarten van dit project. De mensen rond het team zijn voor mij allemaal bekenden, waardoor we met vertrouwen en een goede basis konden beginnen. De eerste test in Spanje op de Kawasaki verliep erg goed. Ik kan niet wachten totdat we te horen krijgen dat het seizoen gaat starten!”

Vasco van der Valk: “Ik ben erg blij met deze kans in samenwerking met Kawasaki Nederland en Druijff Racing. Ik denk dat de combinatie van de OW Cup en het vertrouwde Druijff Racing een perfecte opstap is naar de Superbike klasse. Ik krijg alle tijd en vertrouwen die ik nodig heb om te wennen aan de Kawasaki ZX-10R. Hierdoor kan ik mijzelf goed ontwikkelen, zonder enige druk. Bij de eerste test was het gevoel al goed, ondanks het enorme verschil met mijn vorige motor. Maar ik heb er veel vertrouwen in, dat deze samenwerking een succes gaat worden!”

Volg de nieuwe Facebookpagina van Druijff Racing Kawasaki om volledig op de hoogte blijven over al het nieuws rond het team: https://www.facebook.com/druijffracingkawasaki/

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App