Druijff Racing Kawasaki presenteert Dutch Superbike plannen voor 2021

3002
vasco-van-der-valk
Vasco van der Valk | foto© Damon Teerink

Vasco van der Valk en Alexander Klaassen zijn de vaste coureurs van Druijff Racing Kawasaki in het seizoen 2021. Beide coureurs komen uit op een Kawasaki ZX-10R in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship. Nigel Walraven zal naast zijn WK Endurance wedstrijden met Team Bolliger onder vlag van Druijff Racing Kawasaki aan de start staan tijdens diverse races in Nederland.

De OW Cup is de afgelopen winter omgedoopt tot het International Dutch Championship, afgekort IDC. Druijff Racing Kawasaki zal net als vorig jaar in actie komen met Vasco van der Valk en Alexander Klaassen in de Dutch Superbike categorie. Vasco maakte vorig jaar als debutant in deze klasse een sterke indruk. De 21-jarige coureur scoorde twee podiumplaatsen en eindigde als vierde in de eindstand. Het doel van de jonge rijder uit Amersfoort is om dit jaar constant te gaan strijden voor de podiumplaatsen en een zo hoog mogelijke klassering in het Nederlands kampioenschap.

Alexander stapte vorig jaar over naar Kawasaki, nadat hij jaren met Suzuki had gereden. Het werd een leerjaar op de Kawasaki ZX-10R voor de 41-jarige coureur uit Nijmegen, waarin hij als tiende eindigde in het kampioenschap. Gedurende het seizoen wist Alexander zich steeds verder te verbeteren en reed hij een nieuw persoonlijk record op het TT Circuit Assen. Komend seizoen wil de ervaren coureur deze stijgende lijn gaan doortrekken.

Nigel Walraven: “Voor mij ligt de nadruk op het EWC en we gaan er alles aan doen om met Team Bolliger goed te scoren en te strijden om de plaatsen waar wij thuishoren.”

Nigel Walraven combineerde de laatste jaren het WK Endurance met racen in het Nederlands kampioenschap. De tweevoudig Nederlands Superbike kampioen eindigde vorig jaar als derde in het klassement. De 32-jarige coureur heeft de positie van eerste rijder overgenomen bij Team Bolliger. Dit betekent voor Nigel meer testwerk en ontwikkeling verrichten voor het Zwitserse team, waardoor zijn focus meer gaat liggen op het WK Endurance in 2021. Nigel’s plan is wel om onder de vlag van Druijfff Racing Kawasaki nog een aantal races in Nederland te gaan rijden met als doel om extra ritme op te doen en natuurlijk te strijden voor dagzeges.

Vasco van der Valk: “Ik ben erg blij om de samenwerking met Druijff Racing Kawasaki voort te zetten. Na een succesvol debuutjaar in de Superbike klasse heb ik goede verwachtingen voor het komende seizoen. Als we de stijgende lijn kunnen doortrekken, dan kunnen we constant meevechten voor het podium en de rondetijden aanscherpen. Ik wil Erwin en mijn sponsoren bedanken voor deze mogelijkheid!”

Alexander Klaassen: “Het wordt mijn tweede jaar met Kawasaki. Ondanks dat ik heb laten zien er snel mee te kunnen zijn, was de afstelling nog niet perfect en waren nog niet constant genoeg. Het zou mooi zijn als we constante rondetijden in de 1’43 kunnen rijden. Verder was ik totaal niet tevreden over mijn starts. Dat was eerder op de Suzuki juist een sterk punt en viel nu tegen. Dat moet echt beter. We zijn overgestapt naar een andere bandenfabrikant Bridgestone en wellicht kunnen we gedurende het seizoen met het type Kawasaki gaan rijden. Al met al hebben we dus voldoende uitdagingen voor het nieuwe raceseizoen!”

Nigel Walraven: “2020 was een verloren jaar in het EWC (WK Endurance). Roman Stamm is volledig gestopt en ik heb de positie van eerste rijder overgenomen bij Team Bolliger. Daar gaat dit jaar dan ook mijn focus naar uit. Halverwege het jaar hopen we te gaan testen met de nieuwe Kawasaki. Daarnaast wil ik ook meer tijd met mijn gezin gaan doorbrengen, die ik door de coronasituatie vorig jaar maar weinig heb kunnen zien. Hierdoor blijft er minder tijd over om in Nederland te racen. Wanneer we aan de start staan in eigen land doen we dat met Druijff Racing Kawasaki. Het zou gaaf zijn als we in Hengelo GLD kunnen racen en aantal keer kunnen strijden voor de overwinning in de Dutch Superbike. Maar voor mij ligt de nadruk op het EWC en we gaan er alles aan doen om met Team Bolliger goed te scoren en te strijden om de plaatsen waar wij thuishoren.”

Erwin Druijff [teammanager]: “Helaas gaan we Nigel dit jaar minder zien, maar Vasco liet vorig seizoen al zien met de Superbike top mee te kunnen. We hopen daarom met de kennis en ervaring van het afgelopen seizoen voor het kampioenschap te kunnen gaan. De competitie is sterk, maar we gaan er voor. Alexander heeft vorig jaar een goed seizoen gehad met de ZX-10R en hopelijk kan hij zijn stijgende lijn doorzetten. Er komt een nieuwe ZX-10R aan, die zullen we dit jaar gaan testen en inzetten met Alexander om een competitief pakket voor 2022 te ontwikkelen. Hopelijk mogen we een heel seizoen rijden en laten zien waar we staan!”

Het International Dutch Championship (IDC) 2021 gaat zaterdag 10 april van start op het TT Circuit Assen. Vanwege de huidige situatie in de wereld kiest Druijff Racing Kawasaki ervoor om te gaan testen in Nederland. In de week voorafgaand aan de eerste race zal het team drie dagen gaan testen op het Drentse circuit om zich zo voor te bereiden op de start van het Dutch Superbike seizoen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter