DSB: Hans Smees op het podium in 250cc.

103

Hans Smees op het podium tijdens openingsrace van het seizoen 2003 in de klasse 250cc. Op een koud en winderig Assen mocht Hans het podium beklimmen nadat hij tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen als 3e over de finish wist te komen. Jarno Jansen wist op zijn snelle Yamaha de overwinning te pakken maar niet ver daarachter was het Hans Smees die na een goede race erg blij was met zijn 3e plek.

Na een lange winterstop was het afgelopen zondag eindelijk weer tijd om naar Assen af te reizen voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2003. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen zijn er een tweetal trainingen afgewerkt in Italie en in Frankrijk. Daarbij is vooral gewerkt aan de afstelling van de nieuw aangeschafte onderdelen welke meer vermogen moeten opleveren.

Het koude weer op zaterdagochtend en de noodzaak tot het inrijden van nieuw gemonteerde zuigers zorgen ervoor dat Hans in de ochtendtraining slechts als 12e stond geklasseerd.
Tijdens de 2e training was het zelfs nog kouder en er stond een zeer sterke wind die het rijden er niet makkelijker op maakte, maar dat weerhield Hans er niet van om nu het gas wel goed open te draaien. Dit resulteerde in een 4e trainingstijd wat betekende dat Hans op zondag vanaf de 1e startrij zou mogen vertrekken.

Op de wedstrijddag was de wind iets minder hard en stond er zelfs een lekker zonnetje, maar koud was het wel. Tijdens de warm-up training konden we nog een paar dingetjes proberen met de afstelling en de vering waardoor er met vertrouwen aan de wedstrijd kon worden begonnen.

Bij de start was Hans bedroevend slecht weg en hij kwam de eerste ronde pas als 9e door, een goede klassering leek bijna onmogelijk. Leek, want in de eerste ronde was er echter een collega rijder hard ten val gekomen waardoor de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd te stoppen. Daar er pas een ronde was gereden werd de wedstrijd opnieuw gestart waarbij Hans ditmaal wel goed wegkwam en als 2e de eerste Ônationale bochtÕ indook. Na een ronde was het Jarno Jansen die het veld aanvoerde met daarachter Hans en Patrick Lakerveld . Hans moest de snelle Aprillia van Lakerveld nog voorlaten maar bleef met snelle rondetijden in de buurt van de beide koplopers en was met zijn 3e plaats dan ook erg tevreden: ÒMijn start ging totaal de mist in, de koppeling begon heel erg te trillen en wilde niet goed pakken. Gevolg was dat zoÕn beetje het hele veld mij voorbij ging, ik begon direct aan een inhaalrace en was al op de 9e plaats beland toen de rode vlag werd gezwaaid. Tijd om iets aan de koppeling te doen was er niet dus de 2e start moest heel voorzichtig, het ging nog niet helemaal goed maar ik zat er nu wel voorin bij. Jarno Jansen sloeg al snel een gaatje maar bij Patrick Lakerveld wist ik wel lange tijd in de buurt te blijven totdat ik er in de voorlaatste ronde bijna naast lag doordat de motor van achteren helemaal wegbrak. Deze 3e plek is echter een goede start van het seizoen en ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd op de ÒVarsselringÓ in Hengelo (gld) op 11 mei a.s.Ó

Het hele team van Performance Racing Achterhoek kon terugkijken op een goed weekend, want ook Tonny Wassink rondde het Asser circuit sneller dan ooit tevoren en wist in de race met zijn persoonlijk snelste rondetijd van 1,29.4 min. voor het eerst onder de 1,30 min. te rijden. Alleen jammer dat hij met een 16e plaats net buiten de punten eindigde.

Ook onze felicitaties aan onze teamgenoot van vorig jaar, Swen Ahnendorp die voor het team van Stichting START in de Supersport 600 aan de start kwam en bij zijn debuut gelijk de nodige punten in de wacht wist te slepen met een hele mooie 12e plaats. Tot ziens in Hengelo!