DSB: Paasraces positief voor Jaap Kingma Racing

59

Afgelopen Paasmaandag werden er op het zonovergoten TT-Circuit van Assen wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap wegraces gehouden, kortweg het ONK. Het Jaap Kingma Racing Team was dan ook rijkelijke vertegenwoordig, en Carol Litjens ( 125cc ), Emile Litjens en Bram Appelo ( 250cc ) stonden dan ook te popelen om van start te gaan.

Carol Litjens mocht de spits afbijten voor het Kingma Racing Team. Carol stond als 23ste getraind op de startgrid, doch machine en coureur waren in optimale vorm om de wedstrijd aan te vangen. Carol maakte echter geen super start en zat in de eerste bocht aan de staart van het rijdersveld, toch wist zij na enkele ronden terug te komen tot het middenveld waar de ronde tijden zeer dicht bij elkaar bleken te liggen. De top drie in deze race had op deze middenmoot een behoorlijke afstand genomen ( 25 seconden ). Carol, die een ongekende vechtlust heeft, wist ondanks de hevige concurrentie in de 125, een aantal goede inhaal acties te maken en zo diverse rijders op hun nummer te zetten en ruim 6 seconden dicht te rijden in enkele rondes, onder het toeziend oog van circa 4000 bezoekers op het circuit van Assen. Carol eindigde de wedstrijd over tien ronden op een welverdiende zeventiende plaats. Helaas net buiten de punten maar teammanager Jaap Kingma toonde zich uiterst tevreden over Carol ÒGewoon super. Had de race wat langer geduurd dan had ze zeker in de punten geredenÓ

De 250cc race was er eentje met veel spanning, zowel aan de kop als in de middenveld. In deze race trokken de Kingma coureurs Emile Litjens en Bram Appelo ten strijde. Emile stond als 13de getraind op de startlijst, Bram kon vertrekken van de 11de plek. Het niveau lag bijzonder hoog in de race. De Kingma coureurs waren aan elkaar gewaagd en wisselden regelmatig van plaats. Voor de duizenden toeschouwers op de tribunes een aangenaam gezicht hoe de heren het gevecht telkens aangingen met hun voorgangers en met elkaar. Emile moest zijn meerdere echter erkennen in zijn collega Bram Appelo. Bram eindigde als 11de en Emile als 12de met een verschil van circa ŽŽn tiende seconde. Dik in de punten dus !

Een geslaagd en zonnig weekend voor het Jaap Kingma Racing Team.
Bron Foto: H de Jong