Na het behalen van zijn wegracetitel in het Duitse IDM Superstock 1000 heeft Danny de Boer afgelopen weekend ook de titel behaald in het ONK Dutch Superbikes. Hij kan zodoende met een heel tevreden gevoel terugkijken op een succesvol wegraceseizoen 2016.

De Yamaha R1M-coureur nam op het TT Circuit Assen deel aan de laatste wedstrijd van het ONK Dutch Superbikes. Met speels gemak overklaste hij de concurrentie. Al tijdens de trainingen op zaterdag liet de 26-jarige coureur zien dat hij dit jaar onverslaanbaar is. Met zijn poletijd was De Boer ruim vier seconde sneller dan  de rijder op de tweede plaats.

Ook in de twee heats op zondag liet de Yamaha-coureur zien dat hij momenteel duidelijk een maatje te groot is voor de andere rijders. Met twee afgetekende overwinningen behaalde Danny de Boer zijn vierde Nederlandse titel in de Superbike klasse.

“Dit is een mooie afsluiter van het seizoen. Het is alleen jammer dat ik niet meer concurrentie heb. Desondanks ben ik blij dat ik weer een Nederlandse titel op mijn conto kan bijschrijven. Je moet het toch elke keer maar weer doen. Ook voor het team, Yamaha en mijn persoonlijke sponsoren is het altijd belangrijk dat je een titel behaalt.”

Meerdere opties
Naast de Nederlandse wegrace titel behaalde Danny de Boer al eerder ook de titel in het prestigieuze en sterk bezette Duitse IDM kampioenschap. Met zijn Yamaha R1M nam de coureur uit Staphorst deel in de Superstock 1000 klasse waar hij maar liefst 10 races wist te winnen. Ondanks het feit dat de Stock 1000 motoren over duidelijk minder vermogen beschikken dan de snellere Superbike motoren – waarmee ze samen de wedstrijden rijden – wist De Boer tot twee keer toe zelfs deze concurrentie te verslaan. Een schitterend resultaat waarmee hij respect en bewondering bij zijn collega-coureurs afdwong.

“De Yamaha R1M is echt een perfecte motorfiets. We hadden als team een winnend pakket. Daarnaast had ik geweldige monteurs die de motorfiets perfect konden afstellen. Het plaatje was echt compleet en we hebben samen hard gewerkt voor dit resultaat. De concurrentie in het IDM Superstock 1000 is zwaar en ik heb tot het uiterste moeten gaan voor de titel. Ik ben de mannen van SWPN, mijn technische crew en Yamaha heel dankbaar dat ze mij deze kans hebben geboden.”

Danny de Boer “Het doel is nu FIM Cup Superstock 1000 met Yamaha.”

Met het behalen van zijn IDM Superstock 1000 titel kijkt De Boer nu naar de mogelijkheden voor 2017. Het liefst zou hij samen met Yamaha de overstap gaan maken naar de FIM Cup Superstock 1000 die bij het WK Superbikes wordt verreden.

“Dat is een droom die ik al enkele jaren koester. Maar ik wil een goed team hebben om daar te gaan rijden, anders heb je geen enkele kans op succes. We zijn momenteel in gesprek met enkele teams, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Als het niets wordt ga ik gewoon mijn titel verdedigen in het IDM kampioenschap. Ik wil alleen racen als ik goede resultaten kan behalen.”

Indien De Boer de overstap kan maken naar de FIM Cup Superstock 1000 zal hij op enkele voor hem nieuwe circuits gaan racen.

“Maar ik ken een nieuw circuit vrij snel, dus dat is geen probleem. Belangrijk is dat ik in een team met goede technici kan rijden met ook voldoende trainingsmogelijkheden. We zijn er volop mee bezig.”