Jake Dixon heeft op zondagmiddag de twee British Superbike races gewonnen in het eerste raceweekend van de Showdown op Oulton Park. In race 1 was de Kawasaki coureur in de stromende regen het sterkst voor Tommy Bridwell en Leon Haslam, in race 2 won Dixon opnieuw voor Haslam en Bridewell. Ook kwamen de Nederlanders weer in actie. 

Dit weekend werden op Oulton Park de races verreden van het British Superbike kampioenschap. Nadat vorige week op Silverstone beslist werd welke zes coureurs deel uit zouden maken van de Showdown werden daar dit weekend de eerste twee races voor verreden. De weersvoorspellingen voor het weekend waren wisselvallig en dit bleek later behoorlijk van invloed te zijn op de resultaten.

Kwalificatie
Voor leider in het kampioenschap ging het in de eerste van de drie kwalificatiesessies al mis aangezien het motorblok van zijn Kawasaki de geest gaf. Dit resulteerde in het feit dat de 35-jarige coureur in de eerste race vanaf de laatste plaats op de grid moest starten. Concurrent Jake Dixon pakte pole position met een 1’33.758 en verbrak daarmee het bestaande polerecord. Naast hem zouden Tommy Bridewell en Luke Mossey vanaf de tweede en derde plaats op de eerste rij starten, verder stonden Josh Brookes, Glenn Irwin, Richard Cooper, Bradley Ray, Tarran Mackenzie, Danny Buchan en Andrew Irwin in de top tien geklasseerd. 

Voor Buchan kwam het raceweekend echter wel vroegtijdig ten einde na een zware crash aan het einde van de kwalificatie. Na een bezoek aan het ziekenhuis besloot de Brit zondag niet te racen. Christian Iddon had voorafgaand aan het weekend al besloten om niet in actie te komen nadat hij zijn sleutelbeen een week geleden op Silverstone op drie plaatsen brak. De Tyco BMW coureur hoopt er over twee weken in Assen weer bij te zijn.