Dubbele tweede plaats voor Frank Nieman in ONK Supercup 1000

309
frank-nieman
Frank Nieman - Assen | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Een week na de openingsrace op 11 juli, stonden de tweede en derde race alweer op de planning voor Nieman Racing. Na het podiumdebuut van Frank in de Supercup 1000, wist Nieman op de wedstrijddag van 18 juli er nog een schep boven op te doen. Frank kwam tweemaal als tweede over de finish!

Omdat er op deze dag twee races werden gereden, vond er maar 1 kwalificatie plaats. Het doel voor Frank was om in deze kwalificatie zijn PR te evenaren. Dit lukte goed en resulteerde erin dat Nieman zijn Yamaha R1 op de eerste startrij wist neer te zetten. Frank kwalificeerde zich voor beide races op een derde plek.

Tijdens race 1 had Nieman een matige start, maar na een uitstekende eerste bocht kwam hij op een derde positie terecht. Naarmate de race vorderde, ontstond er een kopgroep van maar liefst 4 coureurs. Nieman zag dat de leider het tempo opschroefde en ging hierom in ronde 3 de strijd aan met Walraven en kon hem passeren. Frank en de kopman reden snelle rondetijden van 1.40.6 en wisten zich los te rijden van de rest van het veld. Nieman deed er alles aan om terug naar de kopman te rijden, maar moest de jacht tegen het einde van de race staken. Voor Frank was het pas zijn tweede race in de ONK Supercup 1000 en hij kwam hierbij als tweede over de finish.

In race 2 kende Nieman een vele betere start en kwam als tweede de eerste ronde door. Naarmate de race vorderde ontstond er een duel met concurrent Walraven voor plaats 2. Eén ronde voor het eind sloeg Nieman opnieuw toe en probeerde een gat te slaan, maar Walraven bleef volgen en gaf de strijd nog niet op. In de laatste ronde wisselden de mannen nog een aantal keer van positie, maar uiteindelijk was het Nieman die het duel in de allerlaatste bocht nog in zijn voordeel wist te beslissen. Dit betekende wederom dat Frank de tweede plaats op het podium mocht beklimmen.

Frank: “Tijdens de races deed ik er alles aan om mee te gaan voor de overwinning, maar ik was nog net niet constant genoeg in mijn rondes. Een dubbele tweede plaats en een nieuw PR van 1.40.6 is op dit moment echt geweldig. Ik heb nog iets meer meters nodig op de R1 en dan hoop ik mee te kunnen strijden voor de overwinning. Ik wil mijn team en sponsoren heel erg bedanken voor alles, het is nu al een mooi avontuur.”

Handige links OW Cup Assen 18-07-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App