In het weekend van 19 en 20 April was de Juniortrack in Assen het toneel voor de eerste NK Junior Racing wedstrijd van 2019.

Vrijdag voorafgaand aan de eerste race konden er 4 vrije trainingen afgewerkt worden om alles optimaal te prepareren voor de race welke op zaterdag gepland stond.

Waar we op vrijdag te maken hadden met veel tegenwind, was de wind tijdens de eerste kwalificatie op zaterdag iets gaan liggen en wist Kiyano dat de eerste kwalificatie de belangrijkste zou zijn. Vanaf de eerste ronde liet hij al snelle tijden noteren en was zijn naam bovenaan de lijst terug te vinden.

In de zesde ronde was er al een lichte verbetering van zijn persoonlijk record op deze lay-out van de juniortrack maar dit was volgens de 10-jarige VRN rijder nog niet voldoende. Kiyano ging op zoek naar een vrije ronde voor een volgende poging om zijn pr aan te scherpen. Met nog 3 minuten te gaan wist hij zijn doel te bereiken en kon de jonge Veijer een 56.083 neerzetten! Een tijd die maar liefst 0.6 sec. sneller was dan zijn oude pr. Deze tijd was dan ook goed voor de pole positie! Na de kwalificatie werd Kiyano gevraagd of het nog een keer zou lukken om dezelfde tijd te rijden!

“Alleen als het echt nodig is ga ik het proberen, in deze snelste ronde was ik de DM een aantal keren bijna kwijt maar ik kon hem steeds opvangen. Ik weet daarom niet of het nog een keer goed gaat”!

De starts van beide races waren niet  optimaal, in race 1 dook Veijer als 3e de eerste bocht in om vervolgens in de 4e ronde te leiding over te nemen. In de resterende tijd kon Kiyano zijn CS ENGINE aangedreven minibike flink de sporen geven en met een ruime 5 seconden als eerste over de finish komen.

In race twee wist de 10-jarige scholier wederom na een slechte start ook deze race naar zijn hand te zetten en werd na 9 ronden ook als eerste afgevlagd.

 

Handige links NK Junior Moto Racing Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App