Ducati benadert Jorge Lorenzo voor 2021 MotoGP zitje

59
jorge-lorenzo
V.l.n.r. Jorge Lorenzo, Luigi Dall'Igna en Claudio Domenicali tijdens hun eerdere huwelijk in 2018 | foto© Ducati Corse

Een aantal dagen liet Jorge Lorenzo nog weten dat hij geen MotoGP aanbod op zak had van Ducati voor komend seizoen, maar het kan snel veranderen. De vijfvoudig wereldkampioen heeft nu bekend gemaakt dat hij door Ducati benaderd is en dat er gesprekken gaande zijn om in 2021 als teamgenoot te gaan fungeren van Jack Miller binnen het Ducati MotoGP Team.

Jorge Lorenzo heeft dinsdag bevestigd dat de onderhandelingen met Ducati over een mogelijke terugkeer in 2021 als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap gaande zijn.

De Italiaanse motorenfabrikant heeft contact opgenomen met de Spanjaard – die ook in het seizoen 2017 en 2018 in dienst reed van Ducati – om een plan achter de hand te hebben indien Andrea Dovizioso voet bij stuk houdt en niet in zal gaan op het aanbod van zijn huidige werkgever.

Hoewel Ducati heeft benadrukt dat Dovizioso nog steeds hun eerste keus blijft lijken partijen er onderling niet uit te komen. De onderhandelingen zijn al een aantal maanden gaande en met name het financiële gedeelte van het nieuwe contract lijk voorlopig een niet te overbruggen dilemma.

Lees ook: Jorge Lorenzo: ‘Ik heb geen aanbod van Ducati voor 2021 op zak’
Lees ook: Dovizioso: ‘Stoppen nee, in 2021 een jaartje er tussenuit is een serieuze optie’

Nu Dovizioso’s manager Simone Battistella zich onlangs in de media dus al liet ontvallen dat zijn 34-jarige pupil zelfs overweegt – indien Ducati niet overstag gaat – in 2021 een sabbatical te nemen lijkt Ducati weer aan zet te zijn om naar een drukmiddel te grijpen, in dit geval door te roepen dat men in gesprek is met Lorenzo.

Lorenzo kon op zijn beurt het natuurlijk niet laten om de belangstelling van Ducati kenbaar te maken middels een kort bericht op zijn social mediakanalen.Deze woorden zijn natuurlijk weer koren op de molen van Ducati, nu is het echter de vraag of Dovizioso en Battistella onder de indruk raken van deze uitspraken.

Hoe dan ook, de Ducati & Dovizioso soap gaat vrolijk verder. De grote vraag is, wie heeft er de langste adem wie durft er het langst te bluffen?

We gaan het zien, we gaan het meemaken…..Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App