Ducati Club klaar voor raceweekend

1816
ducati-clubrace-2024
Ducati Clubrace | foto© Jan Boer

Op het TT Circuit Assen hebben de leden van de Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland samen met tientallen medewerkers alles in gereedheid gebracht voor de 44e editie van de Ducati Club Race van zaterdag en zondag.

De vrijdag stond in het teken van de vrije trainingen, waaraan deelname niet verplicht is. Velen meldden zich aan om eraan te kunnen deelnemen om zich zo beter voor te bereiden op de races van het weekend. Omdat velen slechts enkele wedstrijden per jaar rijden werden er in de middag voor aanvang van de slottraining van de Ducati-klassen per klasse drie proefstarts gedaan.Op zaterdag vangt het programma om tien uur aan met de eerste van twee kwalificaties van elk twintig minuten. Vanaf half vijf worden de eerste wedstrijden verreden. Dat zijn er vijf: twee zijspanklassen, de NK Classics IHRO, de IG Köningsklasse (met uitsluitend tweetakten) en de Euro Singles.

Op zondag wordt er om elf uur begonnen en dan volgen de races elkaar in hoog tempo op. Er zijn dan maar liefst zestien races. Niet alleen op de baan is volop actie, ook in het rennerskwartier is gezorgd voor vertier, zoals een racesimulator.

Verdere informatie op ducaticlubrace.nl.