Van 22 t/m 24 mei 2020 wordt op het TT Circuit Assen de inmiddels bekende Ducati Club Race, het grootste amateur raceweekend ter wereld, georganiseerd. Een nieuw onderdeel van het programma is dit jaar de Euro Singles race. Bent u in het bezit van een 1-cilinder machine van Europese makelaardij en wilt u deelnemen aan deze race? Schrijf u dan snel in.

Euro Singles, een raceklasse voor Europese motoren, met vooral 1-cilinder Ducati’s, bestaat al sinds 1979 en werd destijds op het circuit van Zolder, België verreden. Na de teruggang in het aantal inschrijvers, werd deze klasse vorig jaar voor het eerst ondergebracht in de snellere NK Classics en dat vonden veel deelnemers bijzonder spijtig. Een klein groepje heeft de handschoen opgepakt en er de schouders onder gezet om deze klasse nieuw leven in te blazen, waarbij ook de licentie-problematiek wordt aangepakt.

In overleg met Ducati Club Nederland en de OW-cup-organisatie is er een voorstel uitgewerkt waarin aan de wens van een eigen klasse is voldaan tijden de Ducati Club Race en tegelijk mogelijke licentieproblemen zijn oplost. Tijdens de 2020 editie van de Ducati Club Race staan er op vrijdag een drietal trainings – & opleidingssessies op het programma, zodat iedere inschrijver aan de eisen zal voldoen en zondags de race kan rijden. Op zaterdag staan er vervolgens nog twee trainingen gepland. Deelnemers komen dus ruimschoots aan hun trekken.

Verder heeft de klasse een speciale plek op het rennerskwartier gereserveerd, zodat de deelnemers gedurende het drukbezochte evenement hun machines compact bij elkaar kunnen tonen c.q. showen.

Deelname
Grijp deze kans en wees voor de komende jaren verzekerd van een start tijdens dit nieuwe onderdeel tijdens de Ducati Club Race. Door de verwachte grote deelname en dankzij medewerking van sponsoren en de Ducati Club heeft de organisatie de inschrijfkosten laag kunnen houden.

Wil je deelnemen, wees er dan snel bij want er zijn slechts 44 beschikbare startplaatsen voor de race en de eerste 30 inschrijvingen waren begin 2020 al een feit.

Voor informatie kun mailen naar de initiatiefnemers Klaas Vink, Michael Waleboer of Rob Buthker via het volgende mailadres: ducatiperformance@live.com

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App