Ducati presenteerde vrijdag in Bologna het Ducati Team MotoGP, het team dat met de komst van Jorge Lorenzo en het aanblijven van Andrea Dovizioso in 2017 hoge ogen hoopt te gooien. Volgens Ducati Corse general manager Gigi Dall’Igna zijn er geen excuses meer en is het doel niet meer en niet minder dan het binnenhalen van de MotoGP wereldtitel.

Een Ducati GP17 machine die al aan het einde van het seizoen 2016 gereed was, de komst van vijfvoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo en een jaar meer ervaring zijn volgens Ducati Corse general manager Gigi Dall’Igna voldoende redenen dat de Italiaanse motorenfabrikant komend seizoen mee moet kunnen strijden voor de MotoGP wereldtitel.

Deze verrassende mededeling deed de markante Ducati baas vrijdag tijdens de teampresentatie van het Ducati Team in Bologna.

“Het seizoen 2016 is voor Ducati zeer succesvol verlopen. We zijn als team gegroeid en technisch gezien hebben we ons aan de top gemeld. Bovendien hebben we twee wedstrijden weten te winnen en hebben we steeds mee kunnen doen voor de podiumplaatsen. Er waren echter ook nog de nodige problemen die we moesten oplossen. Met name dat was ons voornaamste doel voor deze winter. De komst van Jorge Lorenzo, vijfvoudig wereldkampioen, geeft ons echt heel veel energie, het nodige vertrouwen, waardering en respect. Het enige dat we nu moeten doen is de titel binnenhalen, er zijn simpelweg geen excuses meer. We houden hier niet van excuses, mede daarom hebben we Jorge naar Ducati gehaald. Als team moeten we elk excuus dat gebruikt kan worden voor een nederlaag uit de weg ruimen, tenminste dat is mijn mening. We hebben onze instelling dan ook drastisch veranderd; we willen gewoon die titel. Dat zal absoluut niet eenvoudig worden, helemaal omdat de concurrentie zeer sterk is. Maar hoe dan ook, we gaan het wel proberen.”

Ondanks dat Ducati tijdens de presentatie suggereerde dat de nieuwe Ducati GP17 op het podium verscheen bleken de meningen hierover achteraf nog al verdeeld. De machine die op het podium stond was absoluut nog niet de machine waarmee Lorenzo en Dovizioso tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen de strijd aan zullen gaan met de rest van het veld. Al wilde Dall’Igna er niet teveel over kwijt, zijn antwoord was toch min of meer een bevestiging.

“Voor de eerste keer sinds mijn komst naar Ducati konden we al tijdens de test in Valencia gebruik maken van de nieuwe GP17. Tijdens deze test wilde ik een bevestiging dat de nieuwe motor goed functioneerde zodat we deze wintermaanden aan de laatste details konden werken. Dat voorkomt dat we gedurende het komende seizoen nog veel moeten verbeteren. In Qatar rijden we met de definitieve versie. Tot dat moment werken we aan de details en blijven we de motor verbeteren.”