Ducati MotoGP sportdirecteur Paolo Ciabatti verlaat MotoGP

4626
paolo-ciabatti
Paolo Ciabatti | foto© Ducati Corse

Ducati Corse heeft donderdag 21 december haar nieuwe ‘Ducati Corse Off-Road’ project officieel aangekondigd en meer details prijsgegeven. Eén van de aankondigingen is dat het project onder leiding komt te staan van Paolo Ciabatti, die van 2013 t/m 2023 in zijn rol als Sporting Director, een bekend gezicht was van Ducati Corse binnen de wegracesport.

Ducati Corse behaalde de afgelopen decennia vele sportsuccessen binnen de wegracesport. Zo wist het Italiaanse motormerk al vele wereldtitels te veroveren in het FIM Superbike World Championship en was men de afgelopen twee seizoenen met Francesco Bagnaia spekkoper in de MotoGP categorie.Maar Ducati Corse heeft onlangs besloten om hun sportieve ambities niet meer te beperken tot de wegrace. Met de komst van het nieuwe nieuwe ‘Ducati Corse Off-Road’ project wil men de komende jaren ook succesvol zijn binnen de motorcross. Al in 2024 zal men haar opwachting maken als motormerk binnen het nationale Italiaanse motorcross kampioenschap met Alessandro Lupino. Lupino zal op een 450 prototype als integraal onderdeel worden ingezet van het productontwikkelingsplan. Maar daar blijft het niet bij, Ducati pak het meteen groots aan want naast Lupino is veelvoudig wereldkampioen en motorcross legende Antonio Cairoli aangetrokken als high performance testcoureur.

De Off-Road divisie van Ducati Corse zal zich verder bezighouden met de organisatie en het beheer van het sportieve programma, waaronder deelname aan het MXGP-wereldkampioenschap en het AMA Supercross kampioenschap in de komende jaren.

Paolo Ciabatti, de afgelopen tien jaar als Sporting Director verbonden aan Ducati Corse en een bekend gezicht binnen de MotoGP- en WorldSBK paddock is gevraagd om de rol van General Manager van de nieuwe Ducati Corse Off-Road op zich te nemen, met als doel om het bedrijf uit Borgo Panigale ook in de off-road wereld succesvol te maken.

Ciabatti heeft zijn nieuwe functie inmiddels aanvaard en zal in zijn nieuwe rol direct rapporteren aan de CEO van Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali. Voor 2024 blijft Ciabatti daarnaast ook verantwoordelijk voor de coördinatie van Ducati’s sportieve activiteiten in de belangrijkste nationale Superbike- en Supersport kampioenschappen (MotoAmerica, British Superbike, All Japan Superbike, Australian Superbike en CIV).

Mauro Grassilli, hoofd Marketing en sponsoring binnen Ducati Corse, zal de rol van Sporting, Marketing en Communications Director van Ducati Corse op zich nemen en rechtstreeks rapporteren aan Ducati Corse General Manager Luigi Dall’Igna.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’