De kans bestaat dat het Ducati MotoGP Team nog voordat er een meter gereden heeft al weer het Mission Winnow sponsor logo van haar machines zal verwijderen. Het Ferrari Formule 1 team heeft namelijk bevestigd dat men het de spraakmakende Mission Winnow zal verwijderen voor de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen in Australië.

Mission Winnow is een initiatief van Ducati MotoGP en Ferrari Formule 1 sponsor Philip Morris, het tabaksmerk (o.a. Marlboro) dat al jarenlang als belangrijkste sponsor verbonden is aan het Italiaanse Formule 1 en MotoGP team. Mission Winnow is een initiatief van de tabaksgigant om aandacht te vragen voor andere markten en producten – o.a. de laatste tijd in opkomst zijnde e-sigaret.

Niet iedereen is blij met de nieuwe vorm van reclame maken van Phillip Morris. Zo lanceerden de Australische autoriteiten eind vorig jaar een onderzoek om te bekijken of die sponsordeal ingaat tegen de wetten over tabaksreclame. De logo’s van Mission Winnow zouden namelijk te veel lijken op die van Marlboro en zo dus naar het sigarettenmerk kunnen verwijzen.

Laat voor de Formule 1 binnenkort de eerste wedstrijd van het seizoen uitgerekend in Australië op het programma staan. Ondanks dat Philip Morris in eerste instantie stelde dat Mission Winnow geen promotie is voor de bestaande producten van hun bedrijf en geheel losstaat van tabaksreclame heeft men nu, wat betreft Ferrari, toch eieren voor hun geld gekozen. De logo’s zijn per direct van de Ferrari Formule 1 wagens, de pitbox en de teamkleding verwijderd.

Ferrari CEO Louis Camilleri: “Er waren problemen met het departement van volksgezondheid, maar er was voor Philip Morris geen tijd om een oplossing te vinden. Winnow is geen merk, het heeft niets te maken met tabak. Het gaat net over de transitie van tabak naar elektronische producten. In ieder geval zullen we in Australië voor de fans een verrassing op de wagen hebben.”

Of dit alleen voor de openingswedstrijd in Australië zal gelden of voor het gehele seizoen is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend of ook Ducati zal zwichten en het Mission Winnow van de machines van Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci zal verwijderen. Komend weekend wordt de eerste MotoGP race van het seizoen verreden in Qatar, een land waar over het algemeen minder strenge regels gelden wat betreft de reclame uitingen.

We gaan het meemaken, feit is wel dat Misson Winnow in ieder geval de gemoederen aardig bezighoudt en het laatste woord hierover nog niet gesproken is.

Komt Ducati in Qatar ook met een verrassing voor de MotoGP fans, de kans is klein maar het zou zo maar eens kunnen….

Wordt vervolgd…..

 

Handige links VisitQatar Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App