Ducati heeft maandag middels een official statement commentaar geleverd op de manier waarop de beslissing, om zondag alle drie races in Silverstone af te gelasten, tot stand is gekomen. Niet alle MotoGP coureurs waren aanwezig bij de stemming om de wedstrijden af te gelasten, en dat betreurt de Italiaanse motorenfabrikant.

In een door Ducati Team teammanager Davide Tardozzi ondertekende verklaring is te lezen dat Ducati volledig achter het besluit staat dat de races afgelast werden, maar het niet eens is met de manier waarop het besluit tot stand is gekomen.

Een aantal MotoGP coureurs waren zondagmiddag namelijk niet aanwezig bij de bespreking waar gestemd werd over het wel of niet doorgaan van de wedstrijden.

Official statement Davide Tardozzi (Ducati Team teammanager):

“Zondagmiddag ben ik niet officieel in kennis gesteld van een bijeenkomst tussen de coureurs en de Race Direction om een beslissing te nemen over het cancelen van de Grand Prix.”

“Het initiatief van de ontmoeting met de racedirectie kwam spontaan tot stand tussen een aantal coureurs die de anderen begonnen te informeren om naar het IRTA-kantoor te komen. Jorge Lorenzo werd bijvoorbeeld op de hoogte gebracht door zijn manager Albert Valera, die het weer van Aleix Espargaró had gehoord. Alle coureurs waren niet aanwezig omdat sommigen niet op de hoogte waren en anderen pas verschenen na het zien van de beelden op televisie, maar niemand had officieel een uitnodiging gehad. Dat is precies wat ik heb gedaan, ik heb de beelden op televisie gezien en ik ben in mijn eentje op zoek gegaan naar wat er aan de hand was. Zoals altijd was er geen teammanager aanwezig bij de vergadering, net zoals we niet aanwezig zijn bij de officiële bijeenkomsten van de Safety Commission op vrijdag gedurende de Grand Prix weekenden.”

“Na het uitsluiten van de mogelijkheid om op maandag te racen na een stemming tussen de teams (wij stemden voor deze mogelijkheid), was Ducati het volledig eens met het genomen besluit omdat dit het veiligste was voor iedereen, maar ik ben nog steeds van mening dat een beslissing van deze orde moet worden genomen met alle coureurs door middel van een officiële vergadering.”

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App