Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

3256
ducati-panigale-v2
Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary | foto© Randy van Maasdijk

De Australiër Troy Bayliss eiste zijn eerste van zijn drie wereldtitels twintig jaar geleden (2001) op in Assen. Om dit heugelijke feit te vieren onthulde Ducati afgelopen weekend tijdens de Nederlandse ronde van het FIM Superbike World Championship in Assen een speciale en gelimiteerde Ducati motorfiets.

Het is 20 jaar geleden dat Ducati met Troy Bayliss zijn eerste wereldtitel wist te winnen in het FIM Superbike World Championship. De Australiër wist destijds de 2001 wereldtitel te scoren op een Ducati 996 R. In het kader van dit jubileum onthulde Ducati afgelopen donderdag in Assen een prachtige speciale Ducati Panigale V2 machine.

De Australiër Bayliss won drie titels voor Ducati gedurende zijn carrière, en dat op drie verschillende Ducati modellen. Mede hierdoor heeft ‘mister Ducati’ nog steeds een speciale band met het Italiaanse merk. Bayliss was dan ook betrokken bij het grafische ontwerp van de motor en heeft ook de naam van de nieuwe in Assen onthulde machine mogen kiezen; Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Bayliss’ keuze van de kleurstelling is gebaseerd op de kleurstelling die hij ook gebruikte in 2001 toen hij de eerste van zijn drie werelditels behaalde op een machine met het traditionele rood van Ducati als basis van de kleurstelling. De motor heeft groene en witte onderdelen als knipoog naar Ducati’s thuisland Italië. Op de tank staat tevens de handtekening van de drievoudig kampioen.

Ducati vierde de speciale verjaardag tijdens de Prosecco DOC Dutch Round met een virtuele persconferentie in de Paddock Show; Bayliss werd hierbij vergezeld door Ducati Corse Sporting Director, Paolo Ciabatti.


Handige links Prosecco DOC Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen (WorldSBK)
Tijdschema en volledige uitslagen (WK zijspannen)
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter