Ducati presenteert MotoE machine voor 2023

5233
Het MotoE model van Ducati | © Ducati Corse

Ducati heeft donderdag het elektrische model gepresenteerd waar volgend jaar mee geracet gaat worden in de MotoE klasse. Ducati neemt dan het stokje over van Energica als officiële motorenleverancier van die klasse.

Het zal voornamelijk voor veel Ducatisten even wennen zijn dat de Italiaanse fabrikant een elektrisch model heeft ontworpen. Geen tikkende koppelingsplaten maar een nagenoeg bijna geruisloze elektromotor is het enige geluid dat deze Ducati MotoE machine produceert.Nadat de Italiaanse fabrikant Energica de afgelopen vier seizoenen de officiële leverancier is geweest voor de MotoE klasse neemt Ducati dat stokje vanaf 2023 over. Tijdens een perspresentatie op donderdag heeft Ducati het model gepresenteerd. Met 225 kg is deze zo’n 35 kg lichter dan de Energica en de Ducati produceert ongeveer 150 pk. Op het rechte stuk van Mugello heeft testrijder Michele Pirro al een topsnelheid van 280 km/h behaald.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter