Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso waren afgelopen weekend in Sepang ineens niet meer de beste vrienden. Terwijl Lorenzo af moest haken en Dovizioso het moeilijk had op de baan vlogen de twee elkaar op social media in de haren, dit tot grote onvrede van hun werkgever Ducati. Dinsdag tijdens de EICMA moeten beide heren op het matje komen voor een gezamenlijk gesprek.

De Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix was afgelopen weekend niet het meest succesvolle weekend van het seizoen. Ten eerste moest Jorge Lorenzo na de derde vrije training afhaken en afzien van verdere deelname omdat hij nog teveel hinder ondervond van zijn in Thailand opgelopen polsblessure en kenden zowel zijn vervanger Michele Pirro maar ook Andrea Dovizioso een moeilijke wedstrijd.

Niet alleen op de baan was het een lastig weekend voor het Ducati Team, ook naast de baan was er het nodige te doen. Dovizioso liet zich in een interview – waarin zijn mening gevraagd werd naar aanleiding van de afzegging van Lorenzo – iets te laatdunkend uit over het afhaken van zijn teamgenoot. Zo liet hij in het interview o.a. weten dat hij wel vaker vreemde dingen gezien had van zijn teamgenoot.

Lorenzo kon dit niet echt waarderen en haalde niet veel later op Twitter twee keer flink uit aan het adres van zijn teamgenoot:

“Hartelijk dank @AndreaDovizioso! Je bent een echte gentleman…!