Ducati was voornemens om dit weekend in Catalunya haar definitieve rijdersbezetting voor 2021 officieel te presenteren. De Italiaanse motorenfabrikant maakte vrijdag tijdens de eerste dag van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya echter bekend deze officiële aankondiging met een week uit te stellen, dit vanwege het nieuws waarmee Valentino Rossi, Yamaha en Petronas Yamaha SRT dit weekend naar buiten gaan komen.

Dat Valentino Rossi in 2021 in de kleuren van Petronas Yamaha SRT aan de start zal verschijnen in de koningsklasse is al enige tijd duidelijk. De officiële aankondiging liet de afgelopen tijd op zich wachten en werd zelfs regelmatig uitgesteld. Maar dit weekend is het zover, of zaterdag of zondag zal het nieuws op Circuit de Barcelona-Catalunya officieel bevestigd worden.

Dat dit een geweldige mediahype teweeg zal brengen moge duidelijk zijn. Ook bij Ducati is men hiervan overtuigd. De Italiaanse motorenfabrikant had echter ook plannen om dit weekend in Catalunya haar volledige rijdersbezetting voor 2021 wereldkundig te maken. Echter ook bij Ducati weet men dat op het moment dat Yamaha, Petronas Yamaha SRT en Valentino Rossi hun nieuws bekend gaan maken dat weinigen nog oog zullen hebben voor hun nieuws. Men heeft vrijdag dan ook besloten dat men afziet om dit weekend met nieuws naar buiten te komen maar in plaats hiervan een week te wachten.

Grijpt Johann Zarco zijn kans?
We weten inmiddels allemaal dat de plek van Jack Miller binnen het Ducati Team voor 2021 een uitgemaakte zaak is. De tweede plaats daarentegen is nog niet zeker. De belangrijkste kandidaat hiervoor lijkt echter Francesco Bagnaia, maar ook Johann Zarco dicht zichzelf nog zeker kansen toe. De Fransman liet er vrijdag in Catalunya dan ook geen gras over groeien door de tweede tijd van de dag op de klok te zetten en daarmee tijdens deze eerste dag de enige Ducati coureur binnen de top tien te zijn.

Johann Zarco: “Ik moet proberen mezelf constant in de voorste gelederen zien te rijden en op zondag zien te,mikken op het podium. Het is goed voor Ducati om veel snelle rijders te hebben: vandaag was ik bijvoorbeeld snel, terwijl de anderen het moeilijk hadden. Dit helpt ook om de sterke en zwakke punten van de fiets beter te begrijpen. In ieder geval verandert het doel van het weekend niet: ik hoop te vechten voor het podium en het onbeloonde werk in Misano terug te betalen. Of het vervolgens nog van invloed zal zijn op de keuze van Ducati voor komend seizoen, ik heb geen idee. Daarentegen kan het nooit geen kwaad, we gaan het allemaal volgende week horen en zien.”

Natuurlijk kunnen we ons iets bij de gedachten van de Fransman voorstellen, echter lijkt Ducati haar keuzes wel gemaakt te hebben en zal men dit niet alleen laten afhangen van de prestaties van dit weekend. De verwachting is dan ook dat Ducati over week het volgende nieuws zal presenteren.

Ducati Team: Jack Miller en Francesco Bagnaia
Pramac Racing: Johann Zarco en Jorge Martin
Avintia Racing: Enea Bastianini en (Luca Marini of Tito Rabat?)

Wie de teamgenoot in 2021 van Enea Bastianini gaat worden is dus nog onduidelijk. Dit kan nog wel eens af gaan hangen van het nieuws waarmee Valentino Rossi de komende dagen op de proppen gaat komen. Heeft ‘the Doctor’ de komende dagen meer nieuws dan alleen zijn overstap naar Petronas Yamaha SRT dan is de kans groot dat zijn halfbroer Luca Marini in 2021 de teamgenoot gaat worden van Bastianini. Heeft Rossi daarentegen geen nieuws omtrent zijn plannen voor 2022 dan is de kans groot dat Tito Rabat ook in 2021 voor zijn huidige team uit zal blijven komen.

Het uitstellen van de officiële aankondiging van Ducati kan dus zomaar eens meerdere redenen hebben en niet uitsluitend verband houden met hetgeen dat ze vrijdag officieel naar buiten hebben gebracht.

Wordt vervolgd…….

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App